Daugavpils delegācija apmeklēs sadraudzības pilsētu Gruzijā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šīs nedēļas nogalē neliela Daugavpils pilsētas pašvaldības delegācija apmeklēs sadraudzības pilsētu Batumi.

Pēc pirmā vietnieka vārdiem, mutiskais uzaicinājums apmeklēt šo pilsētu bija saņemts jau sen, Gruzijas vēstnieka Latvijā Teimuraza Džandžalijas oficiālās vizītes laikā. Vēlāk tika saņemts arī rakstisks ielūgums ierasties uz Batumi pilsētas svētkiem.

Tādēļ uz saulaino Batumi dosies mūsu pilsētas domes delegācija triju cilvēku sastāvā: brauks pirmais vicemērs Jānis Dukšinskis, Daugavpils pilsētas domes deputāts Aleksejs Nikolajevs un Bāriņtiesas vadītāja Inga Cauņa.

Mūsu delegācija dosies uz Batumi 30.augustā, atgriezīsies mājās 2. vai 3.septembrī. J.Dukšinskis atzīmēja, ka delegācija piedalīsies svētku pasākumos, kā arī centīsies uzlabot sadarbību ekonomikas un kultūras jomā. J.Dukšinskis izteica nožēlu, ka nebūs Daugavpilī jaunā mācību gada pirmajās dienās.

Daugavpils un Batumi par sadraudzības pilsētām kļuva pavisam nesen, līgums par sadarbību tūrisma, kultūras un attīstības stratēģijas jomā tika noslēgts 2012.gada augustā.

Šī gada aprīlī II Starptautiskās tūrisma konferences „Daugavpils – uzticams partneris tūrisma tirgū Austrumbaltijā” ietvaros mūsu pilsētu apmeklēja Batumi pilsētas mērs Džemals Ananidze, kurš ļoti emocionāli un interesanti stāstīja par savu pilsētu.

Neskatoties uz to, ka Batumi dzīvo aptuveni 180 000 cilvēku, pateicoties labi pārdomātam tūrisma attīstības plānam, pilsētu apmeklē miljons tūristu gadā.

Pašlaik pilsētā funkcionē 44 vispārizglītojošās skolas, vairāk nekā 200 viesnīcas, 230 restorāni, neliela lidosta, tiek būvēta osta. Tiek īstenoti vairāki projekti, kuru mērķis ir piesaistīt vēl lielāku tūristu skaitu, jo pilsētas devīze ir: „Batumi – pilsēta, kura vienmēr gaida viesus”.


Написать комментарий