„Burbulis” Londonā: Dzīvoklī pārvērstā garāža maksā tikpat cik villa Spānijā

foto: ee24.ru
foto: ee24.ru

Portāls ee24.ru ar atsauci uz Lielbritānijas MIL izplatīja ziņojumu par to, ka bijusī garāža Londonā tiek pārdota par sešistabu privātmājas Branslejā cenu.

Vēl vairāk par šo naudu var nopirkt villu ar baseinu Spānijas kūrortā Alikante. Patlaban tur atrodas dzīvoklis – studija, kura tiek pārdota.

Ja vērīgi neieskatās, kvadrātveida ēka Haigeitas rajonā (Ziemeļlondonā) izskatās tieši kā garāža. Tai ir arī garāžas durvis, un pēc izmēriem tā atgādina tipveida garāžu. Tomēr aģentūra Winkworth raksturo to kā vienistabas studiju, kuras novērtējums sastāda 250 tūkst. sterliņu mārciņu (gandrīz 300 tūkst. eiro).

Reklāma apgalvo, ka mājā ir neliela vannas istaba un mini virtuve. Pēc fakta mājā ir izlietne, skapis, mazs ledusskapis un elektriskā plītiņa ēdiena sagatavošanai.

Nav obligāti pirkt šo brīnumu – tas tiek izīrēts par 300 sterliņu mārciņu (300 eiro) nedēļā, un reklāmas bukletā pat ir teikts, ka to var izmantot kā ofisa telpu.

Nevar nepieminēt, ka objekta pārdošanas vērtība desmit reizes pārsniedz Lielbritānijas vidējo algu. Jāatzīmē, ka sešistabu māja šajā rajonā izmaksās 25 milj. sterliņu mārciņu (ap 29 milj. eiro).

Teorijas labā par uzpūsto „burbuli” liecina fakts, ka objektu skaits Londonas tirgū, kuru cena tika samazināta kaut vai vienu reizi, samazinājās no 37% pagājušajā gadā līdz 32% šogad. Tikai 22,8% pircēju atzīmēja galvaspilsētas objekta, kuru viņi vēlētos iegādāties, cenas samazinājumu. Salīdzinājumam Branslejas pilsētā (Dienvidjorkšīra) 42,7% objektu tiek pārdoti par samazinātu cenu.

Londonā problēma ar pieejamo mitekli ir asāka nekā kopumā valstī. Vidējā mitekļa cena Londonā 2013. gada jūlijā sastādīja 501 067 sterliņu mārciņas (584 tūkst. eiro)  salīdzinājumā ar 454 875 sterliņu mārciņām (350 tūkst. Eiro) pērn.

Neparastā objekta fotogrāfijas var paskatīties portālā ee24.ru.


Написать комментарий