Latvijā notiks 17.Baltijas jūras dokumentālo filmu forums

foto: turistua.com
foto: turistua.com

No 4.septembra līdz 8.septembrim Rīgā un citviet Latvijā notiks 17.Baltijas jūras dokumentālo filmu forums.

Skatītājiem foruma laikā tiks piedāvāta pasaulē ievērību guvušu dokumentālo filmu programma "Vairāk nekā sapnis". Rīgā seansi notiks kinoteātrī "K.Suns". Tāpat jau otro reizi filmu skate tiek organizēta arī citās Latvijas pilsētās - Liepājā, Jēkabpilī un Valmierā.

Foruma filmu programmu "Vairāk nekā sapnis" atklās genocīda pētnieku un anonīmas Indonēzijas komandas apbrīnas vērtais kopdarbs "Nogalināšanas anatomija" ("The Act Of Killing"), bet programmu turpinās Krievijas aktualitātes pētošie kino darbi "Ziema, atkāpies!" un "Aplis kvadrātā", kā arī sāmu režisores veidotais skaudri krāšņais ceļojums globalizētajā pārtikas industrijā "Fasētie sapņi".

Īpašu seansu būs sarūpējuši Lietuvas kino autori, piedāvājot Latvijas skatītājiem smelties dzīves sparu neticami sirsnīgajā stāstā par kādu bijušo noziedznieku "Tēvs", kā arī aicinot uz pavisam personisku diskusiju ar bērniem filmā "Sarunas par nopietno", kas aizkustinošā vaļsirdībā uzdod jautājumus par vientulību, mīlestību, Dievu un pasaules un cilvēku attiecībām.

Lielbritānijas filma "Es elpoju" ("I Am Breathing") būs ar neārstējamu slimību sirgstoša, bet paskarbu humoru apveltīta jauna britu arhitekta Neila pēdējā dzīves gada dienasgrāmata. Dzīvības un nāves trauslajās krustcelēs norisināsies arī brīnišķīgais mīlestības stāsts "Asins brālis" ("Blood Brother"), kas vēstīs par jauna amerikāņu dizainera negaidītu pavērsienu pilnu ceļojumu uz Indiju un apliecina cilvēka spēju atrast dzīves jēgu krietni ārpus tā saucamās labklājības pasaules robežām.

Foruma laikā neērtus jautājumus par autortiesībām un interneta vidi vētīs Zviedrijas revolucionārā filma "TPB:AFK. The Pirate Bay: Bezsaistē", iepazīstinot ar trīs kiberpankiem, kas radījuši pasaules lielāko virtuālo failu apmaiņas vietni - pretrunīgi vērtēto "The Pirate Bay".

Filmu programmu "Vairāk nekā sapnis" noslēgs divi dzirkstoši kinoveltījumi dzīvespriekam.

Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma laikā skatītājiem būs iespēja tikties ar vairāku filmu režisoriem un producentiem un pēc filmu noskatīšanās piedalīties diskusijās, kuras plānots translēt interneta tiešraidē. Skolēniem, studentiem, pensionāriem un filmu profesionāļiem seansi būs pieejami bez maksas, bet pārējiem skatītājiem biļetes cena būs divi lati. Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu arī latviski.

Forumā starptautiskas žūrijas atlasīti filmu autori un producenti no 14 dažādām valstīm pieredzējušu profesionāļu vadībā attīstīs savus iesniegtos projektus, kā arī piedalīsies projektu tirgū, kur televīzijas pārstāvji, kino izplatītāji un fondu vadītāji no Baltijas un Skandināvijas, kā arī Beļģijas, Francijas, Vācijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Polijas un Krievijas iepazīsies ar topošajām filmām.


Написать комментарий