Nedēļas nogalē laika apstākļi mainīsies: būs siltāk un lietaināk

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nedēļās nogalē laika apstākļi sāks mainīties, vējš pieņemsies spēkā, un debesis aizvien biežāk klās mākoņi, ieplūdīs arī siltāka gaisa masas, bet svētdien Latvijas teritoriju sasniegs lietus zona, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Šīs nedēļas pirmajā pusē laika apstākļus Latvijā ietekmēs plašs anticiklons, līdz ar to gaidāms pārsvarā saulains un sauss laiks. Vējš būs lēns. Naktī, debesīm skaidrojoties un vējam pierimstot, gaisa temperatūra pazemināsies pat līdz +5 grādiem. Atsevišķos rajonos naktī un no rīta uz augsnes iespējamas salnas līdz 0 un pat -1 grādam. Dienā gaiss iesils līdz +17 un +22 grādiem.

Bet nedēļas nogalē pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas piekrastē brāzmās sasniegs ātrumu 13 metri sekundē.

Tāpat Latvijā ieplūdīs siltākā gaisa masa. Nakts stundās gaisa temperatūra būs no +11 līdz +16 grādiem, bet dienā, mākoņiem aizklājot debesis, gaisa temperatūra pieturēsies līdzīga kā līdz šim.

No rietumiem pietuvosies mākoņu un nokrišņu zona, kas būs saistīta ar dziļu ciklonu virs Skandināvijas.

Svētdien rietumu rajonos gaidāms neliels lietus, kas pakāpeniski pastiprināsies un izplatīsies uz pārējo Latvijas teritoriju.


Написать комментарий