Gulbis: man nav vajadzīga psihologa palīdzība 1

foto: AP
foto: AP

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pēc pārsteidzošās izstāšanās no ASV atklātā čempionāta atzina, ka pirms sacensībām juties ļoti labi un gribējis Ņujorkā daudz sasniegt, tomēr visas dienas laikā jutis zināmu nervozitāti, kas liedzis uzvarēt, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Atgādinām, ka pirmdien "US Open" pirmās kārtas spēlē Gulbis vairāk nekā trīsarpus stundu ilgā cīņā piecos setos piekāpās austrietim Andreasam Haideram-Maureram, kurš pasaules rangā ieņem 88.vietu. Gulbis pasaules rangā ieņem 33.vietu un turnīrā bija izsēts ar 30.numuru. Latvijas tenisists pirmo reizi karjerā bija starp "US Open" izsētajiem tenisistiem.

"Sliktas domas. Ļoti slikta spēle. Slikts zaudējums. Nav daudz ko teikt," pēc spēles par savām pirmajām sajūtām teicis Gulbis. "Ierodoties uz turnīru, jutos ļoti, ļoti labi, biju pārliecināts par sevi, viss bija lieliski. Fiziski jutos ļoti labi."

"Dodoties uz spēli, iespējams, pārāk daudz sāku nervozēt. No rīta pamostoties jutos sasprindzis. Jau iesildoties nervozēju un no rīta jutos sasprindzis, nevarēju atslābt. Kad esi sasprindzis, kortā zaudē daudz spēka," zaudējuma iemeslus meklēja Gulbis. "Tāpēc jau pēc diviem setiem es biju iztukšots. Svīdu daudz stiprāk kā ierasts, biju stipri sasprindzis."

Gulbis prātoja, ka galvā jaukušās domas par to, ka šoreiz turnīrā varētu labi nospēlēt. "Redzēju izlozi, man tā patika, un varēju tikt tālu. Pats tāpēc jau nejutu spiedienu, neviens arī neizdarīja spiedienu uz mani. Pirmo reizi šeit biju starp izsētajiem, tāpēc gribējās redzēt, kā izskatās, ja izlozē esmu ar lieliem burtiem."

Runājot par savu spēli, Gulbis uzskata, ka ir viens no labākajiem tenisistiem un ir rādījis augstākā līmeņa tenisu. "Man tagad vajag augstākā līmeņa tenisu spēlēt mačos. Treniņos es spēlēju labi, godīgi. Viss notiek, kā vēlos. Labāk nevaru sagatavoties. Es pat nezinu, ko darīt – es zinu, kas notiek, bet man nepieciešamas atrast risinājumu, jo šādi nav labi."

Žurnālisti pajautājuši Gulbim, vai labāk nevajadzētu izrunāt visu ar savu treneri vai kādu sporta psihologu, lai atrisinātu problēmas. Gulbi tas nedaudz satracinājis. "Es jau runāju ar savu treneri. Psihologs? Nē. Jums varat iet pie psihologa. Man nav nepieciešams psihologs."

Tagad Gulbim nākamais mačs jāaizvada Rīgā septembra vidū, kad Latvijas izlase Deivisa kausa mačā tiksies ar Somiju.


Написать комментарий

GIMENES TERAPEITS JAU NOTEIKTI...