Atvaļinājuma efekts arī rudenī jeb septiņi padomi, kā saglabāt iedegumu

foto: delfi.lt
foto: delfi.lt

Esi tikko atgriezusies no atvaļinājuma un tā laikā gūto iedegumu vēlies saglabāt pēc iespējas ilgāk vai arī centies noķert vēl pēdējos vasaras saules starus?

Ievēro portālā "Daily Mail" apkopotos padomus zeltaina iedeguma saglabāšanai, lai priecātos par to arī rudenī!

1. Skrubis pirms sauļošanās

Iedegums veidojas, saulei veicinot iedeguma pigmenta melanīna veidošanos ādas virsējos slāņos. Tās virskārta mainās reizi divās nedēļās, tādēļ ir svarīgi ādu laiku pa laikam apstrādāt ar skrubi, lai atbrīvotos no tās atmirušajām šūnām. Pagatavo to mājās pati, sajaucot jūras sāli ar medu un pievienojot olīveļļu!

2. Īpaši medikamenti

Ja burkānu sula nav tavs iecienītākais dzēriens, izmēģini lietot beta karotīna kapsulas. Dotā viela veicina noturīga iedeguma veidošanos, kā arī ļauj tam saglabāties ilgāk.

3. Dzer ūdeni

Kad āda ir izžuvusi, tā nolobās ātrāk, un līdz ar to pazūd arī tavs iedegums. Lai organisms un tā šūnas tiktu nemitīgi apgādātas ar ūdeni, parūpējies, lai ikdienā uzņemtu pietiekamu ūdens daudzumu un nejustu slāpes.

4. Saglabā ādu maigu

Sauļošanās sezonas laikā organismu ieteicams mitrināt ne tikai no iekšienes, bet arī ārpuses. Uzklāj ādai mitrinošu krēmu vismaz divreiz dienā, kā arī, to izvēloties, pievērs uzmanību, vai krēms nesatur vielas, ka nostiprina iedegumu un veicina melanīna izstrādāšanos sauļošanās laikā.

5. Izvairies no vaksācijas

Depilācijas līdzekļi un vasks satur vielas, kas var nolobīt ādas virskārtu un, līdz ar to, arī tavu iedegumu. Kad iedegums iegūts, no liekajiem matiņiem atbrīvojies ar skūšanās palīdzību, neaizmirstot ādu mitrināt!

6. Izvēlies pareizos ēdienus

Saskaņā ar dermatologu teikto, iedeguma noturīgumu veicina arī dažādi ēdieni. Melanocītiem jeb pigmentu melanīnu izstrādājošajām šūnām nepieciešamas vielas, kas atrodamas arī tītara gaļā, olu baltumos, lasī, sojas produktos, mandelēs un avokado.

7. Viltus iedegums

Kad iedegums iegūts, tā pamattoni vari nostiprināt ar paštonējošiem līdzekļiem. Tie ādai piešķirs zeltainu mirdzumu , neradot pleķus.


Написать комментарий