Zinātnieki: citplanētieši izseko cilvēkus

foto: lenta-ua.net
foto: lenta-ua.net

Zemes iedzīvotājus rūpīgi novēro citplanētieši. Pie šāda secinājuma nonāca Edinburgas universitātes zinātnieki pēc matemātisku aprēķinu sērijas.

Zinātņu doktoru Dunkana H. Forgena un Arvena Nikolsona darbs tika publicēts Starptautiskajā astrobioloģijas žurnālā.

Teorētiski mūsu planētu no kosmiskajiem aparātiem, kuri lido Saules sistēmas ietvaros, izseko. Speciālisti, balstoties uz matemātiskiem aprēķiniem, nonāca pie secinājuma, ka citplanētiešu „novērotāji”, kuriem ir pietiekami attīstītas tehnoloģijas, kuras šajā etapā nav pieejamas cilvēkiem, pilnīgi varēja radīt automātisko aparātu floti ne tikai Zemes un Saules sistēmas, bet arī visas Galaktikas izpētei. Desmitu miljonu gadu laikā mūsu kosmiskie „kaimiņi” vienmēr ir palikuši ārpus cilvēka redzes, tādējādi nemanāmi veicot cilvēku pētījumus, - vēsta hinforming.ru.  

Turklāt Skotijas zinātnieki ziņo, ka pēc izmēra analoģiski aparāti Voyager sērijas ierīcēm, uzņem ātrumu līdz 30 tūkst. kilometru sekundē, kas tikai ir nedaudz mazāks par gaismas ātrumu. Ierīces ceļo pa galaktiku un ieskrienas ar zvaigžņu gravitācijas ragaiņu palīdzību. To ātrums 100 reizes pārsniedz Voyager aparātu ātrumu.

Atzīmēsim, ka pagaidām šādi pieņēmumi paliek abstrakti: vai viesi no citām pasaulēm domā nodibināt ar Zemes iedzīvotāju kontaktus nākotnē, diemžēl nav zināms. Eksperti uz šo jautājumu nedod viennozīmīgu atbildi, bet pilnīgi iespējams, ka tas notiks tad, kas cilvēki atradīs viņu bezpilota aparātus un tādējādi pirmie nodibinās sakarus.


Написать комментарий