Pirmdien, 26. augustā, pulksten 19:25 Jūrmalā, uz šosejas Rīga – Ventspils, Babītes ielā Rīgas reģiona ceļu policisti par drošības jostu nelietošanu apturēja kādu "Chevrolet" automašīnas vadītāju. Apturētais autovadītājs, 1956. gadā dzimis vīrietis, lai izvairītos no administratīvā soda, policistam deva desmit latu kukuli, par ko policisti pārkāpēju aizturēja.

Vīrieti nogādāja Jūrmalas iecirknī, un tajā ieradās arī viņa ģimenes locekļi, kuri vēlējās aizstāvēt aizturēto vīrieti un traucēja policijas darbu.

Uz vairākkārtējiem policistu un iecirkņa inspektoru aicinājumiem piederīgie nereaģēja, tāpēc policistiem nācās pielietot fizisku spēku, lai tuviniekus savaldītu un būtu iespējams pabeigt visas izmeklēšanas darbības.

Pret aizturētā vīrieša tuviniekiem ir uzsākta administratīvā lieta par nepakļaušanos policijas prasībām.

Šogad šis ir jau deviņpadsmitais gadījums Rīgas reģionā, kad sākts kriminālprocess par kukuļa došanu ceļu policistam.

Policija atgādina, ka arī turpmāk cīņā ar korupciju uz ceļa pastiprinātu uzmanību pievērsīs ne tikai policistiem, kas ņem kukuļus, bet arī autovadītājiem, kas dod kukuļus.

Kukuļu došana ir krimināli sodāms nodarījums un, saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.