Pauls neiesaistās Galantes «dzertiņā"

foto: F64
foto: F64

Komponista Raimonda Paula parādīšanās uz skatuves nenoliedzami bija festivāla «Summertime» lielākais pārsteigums.

Maestro sev ierastajā manierē koncerta laikā neskopojās ar dažādiem jociņiem, bet noslēgumā sirsnīgi rāva vaļā Verdi operas «La Traviata» dzertiņa dziesmu.

Maestro Raimonds Pauls uz festivāla «Summertime» skatuves parādījās koncerta otrajā daļā, kad sākās pārsteiguma viesu uzstāšanās. Kā otro dziesmu Intars Busulis izpildīja Paula skaņdarbu «Я Тебя pисую» – pirms dziesmas mūziķis aicināja pacelt rokas tiem, kas kaut reizi ir raudājuši dēļ mīlas mokām. Protams, Busulis nelaida garām iespēju patincināt arī pašu Paulu: «Maestro, un jūs neesat raudājis? Pat ne Lanas dēļ?!» Uz to komponists pakratīja galvu un norūca: «Dziedi!» – un sāka spēlēt melodiju. Pēc Busuļa maestro turpināja uzstāties kopā ar pašu festivāla namamāti Inesi Galanti. Viņa nodziedāja leģendāro «Kerijas dziesmu», Pauls piecēlās, paklanījās un devās prom, taču operdziedātāja maestro atvilka atpakaļ, lai vēlreiz paklanītos publikai. Galante vēl īsti nepaguva paņemt mikrofonu, kad maestro jau atkal devās aizkulišu virzienā, tomēr operas dīva komponistu atvilka atpakaļ.

«Šis cilvēks ir pelnījis visu aplausus. Šis cilvēks Latvijā ir radījis visu mūziku,» teica Galante. «Esmu tā aizkustināts. Inese mani tā aizkustināja, līdz sirds dziļumiem. Iešu tagad aiz skatuves un raudāšu!» – tas, protams, bija Pauls.

Kā jau ierasts, ar operu saistītos svētkos noslēgumā gaidāmas dzīres ar jestro dziesmu no Verdi operas «La Traviata». Protams, pirms dziesmas sākuma uz skatuves parādījās viesmīlis ar šampanieša glāzēm. Pirmie četri mākslinieki bez vilcināšanās paņēma savu glāzīti, un viesmīlis, pagājis garām nepilngadīgajam puisēnam, apstājās pie maestro. Pauls izteiksmīgi pakratīja galvu, bet viesmīlis nelikās mierā. Maestro vēlreiz noraidoši pakratīja galvu un aizslēpās aiz mazā puisīša, un viesmīlim nācās doties tālāk.

Taču tieši Pauls operas «dzīru dziesmu» dziedāja tik sirsnīgi un ar tādu atdevi, ka pat koncerta vadītājs Valters Krauze uzslavēja maestro dziedāšanas talantu. Pēcāk maestro pabija arī noslēguma pasākumā. «Es tiešam esmu aizkustināts par šo koncertu, un Inese ir malacis,» sarunā ar »VZ« sacīja Pauls. Komponists arī pasmējās par nabaga viesmīli ar šampanieti: «Es viņam saku, ka četrdesmit gadus jau nedzeru. Viņš neliek mieru un saka, ka vajag priekšnesumam. Paskatos, visi fotogrāfi uz mani jau tēmē. Padomāju, kādi pēc tam būs virsraksti: Pauls atkal ķēries pie glāzītes, Galante piedzirda Paulu. Nu, nē, labāk es solidarizēšos ar jauno talantu!»


Написать комментарий