LIZDA pārstāvji informēja Daugavpils skolu direktorus par izglītības jomas aktuālākajiem jautājumiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jaunā mācību gada priekšvakarā, 27.augustā, Marka Rotko mākslas centra konferenču zālē notika sapulce, kurā piedalījās Daugavpils izglītības iestāžu vadītāji un arodbiedrību priekšsēdētāji.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova pastāstīja, ka minētajā darba sapulcē piedalījās arī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) pārstāvji, kuri informēja klātesošos par izglītības jomas aktuālākajiem jautājumiem un to risināšanas iespējām.

Atklājot sapulci, pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis apsveica pedagogus ar jaunā mācību gada sākumu, novēlēja veselību, panākumus radošajā darbībā, kā arī izklāstīja visai optimistisku Daugavpils un Latvijas izglītības nākotnes redzējumu.

LIZDA pārstāvji – LIZDA vadītāja vietnieks Jānis Krastiņš un metodiķe vispārējās izglītības jautājumos Modra Jansone – nebija tik optimistiski, atzīmējot, ka arodbiedrībām esot savs priekšstats par pedagogu darbību, kas atšķiras no Izglītības un zinātnes ministrijas redzējuma.

Arodbiedrības pārstāvji iepazīstināja sapulces dalībniekus ar grozījumiem Ministru kabineta noteikumos, kuri attiecas uz vispārizglītojošo iestāžu vadītāju darbību, pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtējumu, dalību ES projektos, atalgojumu un daudz ko citu.

Kā vēstīts, šodien valdība izskatīja mūsu valsts pedagogiem nozīmīgus grozījumus Ministru kabineta noteikumos, kuri skar šīs nozares turpmāko finansējumu. Finanšu ministrija ierosināja atcelt šī gada 30.jūlija MK lēmumu par 6 miljonu latu iedalīšanu pedagogu atalgojumam.

Pēc Marinas Isupovas vārdiem, piektdien, 23.augustā, viņi tikās ar izglītības un zinātnes ministru Vjačeslavu Dombrovski, kurš apliecināja, ka nākamā gada budžetā izglītības nozarei tiks paredzēts daudz lielāks finansējums.



Написать комментарий