Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments dalījās pieredzē Rīgā notikušajā konferencē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada 26.augustā Rīgas pilsētas domē notika Latvijas Pašvaldību savienības organizēta konference “Jaunatnes politikas attīstība pašvaldībās”. Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments bija aicināts piedalīties konferencē kā eksperts.

Jaunatnes departamenta vadītājs Teodors Bikovskis pastāstīja portālam Gorod.lv, ka konferences galvenie jautājumi bija Latvijas pašvaldību koordinējoša jaunatnes atbalsta tīkla izveidošana un Jauniešu garantijas iniciatīvas ieviešana Latvijā, kā arī tika diskutēts par aktualitātēm jaunatnes politikā.

Konferencē uzstājās pārstāvji no Latvijas Pašvaldību savienības, Labklājības ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Nodarbinātības valsts aģentūras.

Pēc Teodora Bikovska vārdiem, veiksmīgās jaunatnes politikas īstenošanas piemērus prezentēja Talsu, Saldus, Zemgales reģiona, Gulbenes pārstāvji, kuri dalījās pieredzē, stāstīja par programmām, kuras mūsu pilsētā nevar tikt īstenotas, piemēram, Šveices fonda programmām, kuras atbalsta attālinātus un mazattīstītus reģionus, pie kuriem Daugavpils pilsēta nav pieskaitāma. Savukārt Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments tika minēts kā jaunatnes problēmu risināšanas piemērs.

Atgādināsim, ka pēdējo pāris gadu laikā, pateicoties pašvaldības uzņēmumu un iestāžu sadarbībai, Daugavpilī tiek veiksmīgi īstenota vasaras nodarbinātības programma, kas ir domāta 13-19 gadus veciem jauniešiem. Piemēram, Rīgā 13-14 gadus veciem jauniešiem nav iespējas iegūt darba pieredzi vasaras laikā.

Tādēļ konferences dalībniekiem bija radušies vairāki jautājumi par to, kā Daugavpilī tika panākti šādi rezultāti.

Jaunatnes departamenta vadītājs atzīmēja, ka konferences par jaunatnes politikas attīstību pašvaldībās gaitā radās dažādas pārdomas par jaunatnes politikas attīstības koncepcijas ietekmi uz likumdošanu, pašvaldību piedalīšanos Eiropas komisijas programmu īstenošanā. Cerams, ka nākamās līdzīgas konferences gaitā vairākas jaunatnes problēmas tiks atrisinātas.


Написать комментарий