Neveiksmīgu sarunu gadījumā pedagogi un zinātnieki rīkos protesta akcijas

foto: my-life.ua
foto: my-life.ua

Ja nerisināsies sarunas ar valdību un Saeimu par papildu finansēm jaunajās politikas iniciatīvās pedagogiem, zinātnei un arī augstākajai izglītībai, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) ir gatava rīkot protesta akcijas, trešdien LIZDA padomes sēdē norādīja tās priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško.

Jau šonedēļ LIZDA iecerēta steidzama tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), tāpat šonedēļ tā tiksies ar Finanšu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, bet nākamnedēļ ar Saeimas frakcijām. 4.septembrī pl.14:00 LIZDA valde sanāks uz ārkārtas sēdi, lai pārrunātu sarunu rezultātu.

Ja šīs sarunas nenesīs pozitīvu rezultātu, septembrī varētu notikt piketa akcijas gan pie Ministru kabineta, gan pie Saeimas dienā, kad tiktu izskatīts budžets nākamajiem trīs gadiem. Ja arī tas nedos rezultātu, arodbiedrība ir gatava rīkot streiku arī oktobrī.

Izglītības un zinātnes darbinieki uzskata, ka valsts viņu darbu nenovērtē ar taisnīgu un motivējošu darba samaksu, ko pierāda arī LIZDA pētījums.

LIZDA pauž neapmierinātību ar to, ka Izglītības un zinātnes ministrijas un LIZDA izvirzītajām galvenajām prioritātēm FM vērtējumā ieteikts piešķirt krietni zemāku nepieciešamā finansējuma apmēru 2014.gadā, kas paredzēts pedagogu motivācijai, kā arī zinātnes bāzes finansējumam.

Taču IZM neplāno mainīt savas prioritātes - pirmā prioritāte joprojām paliek pedagogu algas, tām seko sporta pedagogu algas un zinātnes bāzes finansējums. IZM uzsver, ka nav atkāpusies no sākotnējā pieprasītā finansējuma zinātnes bāzes finansējumam 21 miljona latu apmērā.


Написать комментарий