Par laupīšanām Daugavpilī aizturētas divas personu grupas, no tiem divi nepilngadīgie, bet divi apcietināti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

25. un 26.augustā Daugavpils pilsētas centrā notikušas divas laupīšanas, kā rezultātā kopumā policijas darbinieki aizturējuši sešas personas.

Divi no tiem nepilngadīgie, bet divi, agrāk sodītie, tika apcietināti. Abos gadījumos cietušajiem tika laupīts mobilais telefons.

25.augustā ap 21:30 Daugavpils policijas dežūrdaļā tika saņemta informācija par to, ka pilsētas centrā trīs nenoskaidrotas personas piekāvušas 1988.gadā dzimušo jaunu vīrieti un nolaupīja viņam mobilo telefonu. Pēc uzbrukuma cietušajam bija nepieciešama medicīniskā palīdzība, jo viņš guva dažādas traumas. Jau pēc īsa laika perioda policijas darbinieki, veicot meklēšanas pasākumus, noskaidroja iespējamos laupītājus – divi 1997.gadā dzimušie jaunieši un viens 1995.gadā dzimis. Pēc minēto personu aizturēšanas pie viņiem tika atrasts arī nolaupītais telefons. Agrāk policijas redzeslokā jaunieši nav nonākuši. Visiem trijiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Nākamajā dienā, 26.augustā ap 17:30 turpat pilsētas centrā notikusi vēl viena laupīšana. Trīs nenoskaidrotas personas, pielietojot fizisku spēku pret 1949.gadā dzimušo vīrieti, nolaupīja viņam piederošo mobilo telefonu un naudu. Arī šoreiz operatīvi nostrādājot un, veicot operatīvus meklēšanas pasākumus vainīgo personu noskaidrošanai, policijas darbinieki aizturējuši trīs personas – 1978. un 1973.gadā dzimušus vīriešus un 1983.gadā dzimušu sievieti. Nolaupītais telefons atrasts. Abi aizturētie vīrieši ir agrāk sodīti un vakar, 27.augustā, tiesa viņiem piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Uzsāktajos kriminālprocesos turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Par laupīšanu grupā likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.


Написать комментарий