Dalpolymetal Latvijā nogulda Liepājas metalurga investīcijām nepieciešamo naudu

foto: db.lv
foto: db.lv

A/s MMC Dalpolymetal saviem meitas uzņēmumiem Latvijā ir veicis pārskaitījumu, kas nepieciešams a/s Liepājas metalurgs ražošanas atsākšanai.

Šobrīd naudas līdzekļi 25 miljonu eiro apmērā atrodas Dalpolymetal divu meitas uzņēmumu kontos Latvijas bankās, vēstulē a/s Liepājas metalurgs un Prudentia Advisers pauž MMC Dalpolymetal direktoru padomes priekšsēdētājs Eduards Janakovs.

Vēstules tekstu apstiprina tās pielikumā pievienotais bankas izraksts.

Saskaņā ar TAP plānu investoram līdz šā gada 30. septembrim jāpārskaita uzņēmumam 14,2 milj. eiro (10 mlj. Ls).

Db.lv jau iepriekš vēstīja, ka gatavību iesaistīties Liepājas metalurga glābšanā pauda Krievijas kompānijas Rosenergomaš un Dalpolymetal.

Piedāvājumu iegādāties Liepājas metalurgu un tajā sākotnēji ieguldīt 30–50 miljonus USD tika izteicis arī Krievijas uzņēmums Afina Pallada. Taču līdz šim uzņēmums nav atvēris kontu Latvijā, lai uzrādītu finanšu resursus.

Kirova Lipmana piesaistītā investora Rosenergomaš prezidents Vladimirs Palihata vēstulē Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim norādīja, ka Rosenergomaš gatavs iesaistīties metālapstrādes uzņēmuma a/s Liepājas metalurgs glābšanā ar ekspertu komandu, kam esot pieredze līdzīgu uzņēmumu glābšanā, kā arī ar nepieciešamo metāllūžņu apjomu, lai nodrošinātu uzņēmuma darbību.

Savukārt Krievijas metalurģijas kompānija Dalpolymetal aktīvi interesējas par finanšu grūtību māktās a/s Liepājas metalurgs iegādi. «Ja mums izdosies vienoties ar akcionāriem un kreditoru klubu, esam gatavi sākt ražošanu uzņēmumā trīs četru nedēļu laikā,» laikrakstam Vesti Segodņa iepriekš apstiprināja Dalpolymetal direktoru padomes priekšsēdētājs Eduards Janakovs.

Liepājas tiesa 10.septembrī lems par a/s Liepājas metalurgs TAP plāna apstiprināšanu, tiesas ieceltais TAP administrators ir Haralds Velmers.


Написать комментарий