Izraēla mobilizē rezervistus, baidoties no Sīrijas trieciena

foto: newsland.ru
foto: newsland.ru

Izraēlas valdība deva rīkojumu sākt daļēju rezerves karaspēka mobilizāciju, gaidot iespējamo Sīrijas uzbrukumu. Par to ziņo Associated Press ar atsauksmi uz avotu Izraēlas valdībā.

Pēc aģentūras sarunas biedra vārdiem Izraēlas premjerministrs Binjamins Netanjahu izdeva rīkojumu par mobilizāciju pēc speciālas sanāksmes „drošības jautājumos” trešdien.

Dienu iepriekš pēc analoģiskas tikšanās B. Netanjahu paziņoja, ka viņa valsts atbildēs ar spēku uz jebkuru mēģinājumu uzbrukt valstij no ārpuses. Paziņojums izskanēja uz pieņēmuma fona, ka Sīrija, atbildot uz ārējo iejaukšanos, var uzbrukt Izraēlai kā tuvai ASV sabiedrotajai.

Šodien parādījās informācija, ka šī iemesla dēļ Izraēla uzsāka kompleksās pretraķešu aizsardzības sistēmas izvēršanu.

Pēdējā laikā Rietumu spēku militārās iejaukšanās varbūtība Sīrijas konfliktā ir krasi pieaugusi. Virkne valstu, tai skaitā ASV, Francijas, Lielbritānijas retorika ir kļuvusi asāka pret Sīrijas prezidenta Bašara Asada režīmu pēc 21.augusta notikumiem Damaskas pievārtē, kur atbilstoši nemiernieku versijai valdības karaspēka uzbrukumā pielietoti ķīmiskie ieroči, kā rezultātā it kā gāja bojā vairāk nekā tūkstotis iedzīvotāju. Sīrijas valdība šīs apsūdzības kategoriski noraida un ķīmisko ieroču izmantošanā apsūdz nemierniekus, kas šādi cenšas diskreditēt valdību. Trešdien Damaska paziņoja, ka nodeva ANO ekspertiem, kuri strādā valsts teritorijā, pierādījumus par to, ka nav piedalījusies ķīmiskajā uzbrukumā. ANO ģenerālsekretārs Pan Gi Muns trešdien paziņoja, ka galīgo secinājumu veikšanai par notikumiem Damaskas tuvumā ekspertiem vēl ir nepieciešamas 4 dienas, ziņo top.rbc.ru.

Tāpat Rietumu valstis uzsvēra, ka nepieciešamības gadījumā lēmums par militāro iejaukšanos var tikt pieņemts bez ANO Drošības padomes piekrišanas, kur pret šādiem soļiem uzstājas Krievija un Ķīna.

Rietumvalstu uzbrukums Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēkiem gaidāms tuvākajās dienās, paziņojuši vārdā neminēti informācijas avoti, kas Stambulā piedalījušies diplomātu un Sīrijas Nacionālās koalīcijas sanāksmē.


Написать комментарий