Deputāti, kuri aizstāv pilsētnieku intereses darba grupās, neieradās uz tikšanos ar SPRK

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, otrdien, 27.augustā, Daugavpili apmeklēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) Latgales reģiona nodaļas vadītājs Jānis Kravalis.

Viņa vizītes mērķis bija uzklausīt daugavpiliešu priekšlikumus sakarā ar PSIA „Daugavpils ūdens” ierosināto ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifu paaugstināšanu.

Neskatoties uz to, ka pirms kāda laika daudzi vietējie deputāti izteica neapmierinātību ar izveidojušos situāciju, tikšanās laikā aktīvā diskusija izpalika. Daugavpils sabiedrību tajā pārstāvēja tikai žurnālisti, jo uz tikšanos ieradušies divi pilsētnieki jautājumus neuzdeva.

Kā zināms, jūlija beigās Daugavpils pilsētas domē bija izveidotas divas darba grupas, vienai no tām bija jāizpēta ar tarifu paaugstināšanu saistītā situācija un jāseko līdzi PSIA „Daugavpils ūdens” projektu īstenošanai. Abu darba grupu priekšsēdētājs ir Jevgeņijs Carevs.

Vienā no portālam Gorod.lv sniegtajām intervijām viņš paziņoja sekojošo: „Esam pilsētnieku pusē, mēs saprotam, ka viņiem nav jāpārmaksā. Tādēļ mēs strādājam darba grupās. Mūsu uzdevums nav spēlēt šahu ar vadītājiem, bet rīkoties tā, lai noliktu viņus pie vietas”.

Tomēr tikšanās ar SPRK pārstāvi deputāti neapmeklēja.
Atgādināsim, ka saskaņā ar SPRK iesniegto projektu ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojuma maksa būs 0,53 Ls par kubikmetru, kompleksais tarifs būs 1,06 Ls par kubikmetru. Tādējādi ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojuma maksa pieaugs par 10-13%. Ja SPRK apstiprinās tarifus, tie stāsies spēkā jau 2014.gada 1.janvārī.

Pēc PSIA „Daugavpils ūdens” komercdirektora vārdiem, projektā minētais tarifs esot mazāks, nekā valstī kopumā. Piemēram, Jūrmala bija pirmā, kas ieviesa jaunu tarifu aprēķināšanas sistēmu, tur viens kubikmetrs ūdens maksā 0,63 Ls, kanalizācijas pakalpojums – 1,20 Ls par kubikmetru.

Pēc projekta publikācijas SPRK mājas lapā (www.sprk.gov.lv) ar to varēs iepazīties 20 dienu laikā. Kamēr tas ir izskatīšanas stadijā, visi pilsētnieki var izteikt savus priekšlikumus, nosūtot tos pa pastu: Ūnijas iela 45, Rīga, LV-1039, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija. Jānis Kravalis apsolīja, ka visi priekšlikumi tiks ņemti vērā, pieņemot galīgo lēmumu.


Написать комментарий