Investoriem Latvijā atņem miljoniem vērtu uzņēmumu

foto: db.lv
foto: db.lv

«Notikušais ir kā auksts lietus,» tā Vācijas investors Riko Šlēgels, stāstot par SIA "Baltic Finanz-Invest" pazaudēšanu, nezināmām personām viltojot uzņēmuma īpašnieku parakstus.

Daļa komerctiesību ekspertu domā, ka šāda situācija nebūtu iespējama pēc šā gada 1. jūlija, kad parakstu jāapliecina zvērinātam notāram.

E. Šlēgelam sākotnēji neticams šķitis viena sadarbības partnera jautājums par to, kāpēc SIA Baltic Finanz- Invest mainījies nosaukums uz SIA EF Invest, ir arī cita valde un īpašnieks. «Mēs šokēti skatījāmies Lursoft datu bāzē un redzējām, ka tiešām mūsu uzņēmums, kas piederēja diviem vācu investoriem, tagad ir vienkārši pārrakstīts uz kādu Latvijas uzņēmumu, kuru mēs vispār nezinām, ar kuru mums nekādi darījumi nav bijuši,» stāsta R. Šlēgels.

Lursoft datu bāzē ir redzams, ka SIA EF Invest, kura pamatkapitāls ir 65 tūkst. Ls, kopš 22.08.2013. ir reģistrēts jauns valdes loceklis Vadims Serkovs, bet 100% kapitāldaļu īpašnieks ir 1 Ls pamatkapitāla SIA Zondo. «Par Vadimu Serkovu un firmu Zondo neesmu neko iepriekš dzirdējis. Pēdējo gadu laikā mēs esam piedalījušies dažādās nekustamo īpašumu izsolēs, aptuveni 500, esam iepirkuši ap 150 – 200 īpašumu. Es pieļauju, ka šāda pasākuma īstenotāji varētu būt saistīti ar kādu no objektiem, kas mums tagad pieder, bet pagaidām konkrētāk pateikt nevaru,» skaidro R. Šlēgels.

Ar V. Serkovu DB sazināties neizdevās, avīzes rīcībā esošais mobilā telefona numurs, kas, iespējams, pieder Serkovam, bija uzstādīts režīmā, kad savienojums tiek automātiski pārtraukts, atskanot vārdiem «uz redzēšanos».

Valsts policijai nosūtīts lūgums ierosināt kriminālprocesu sakarā ar krāpšanu un parakstu viltošanu, savukārt uzņēmuma sadarbības partneriem, kā arī nodokļu administrācijai, kredītiestādēm, kurās ir uzņēmuma konti, nosūtīta informācija par esošo situāciju un lūgums neveikt nekādus darījumus ar SIA EF Invest (iepriekšējais nosaukums SIA Baltic Finanz–Invest).


Написать комментарий