Labākais produkts imunitātes nostiprināšanai

foto: ukusi.com
foto: ukusi.com

Šo sulīgo augļu garša ir daudziem saistīta ar vasaras atpūtu un karstām saulainām dienām.

Tomēr lieliskās garšas īpašības tālu nav visas melones priekšrocības. Tā satur daudz cilvēka veselībai svarīgu komponentu. Ārsti apgalvo, ka melone ir brīnišķīgs imunitātes stabilizators un uzticams dabiskas izcelsmes līdzeklis pret stresiem.

Tagad pašā ķirbjaugu sezonā melones jāēd lielā daudzumā, ja nav kaut kādu kontrindikāciju. Pēc mediķu domām to regulāra lietošana palīdz efektīvi nostiprināt veselību pirms aukstās sezonas iestāšanās. Šis aromātiskais produkts ir atzīts par lielisku imunitātes stimulatoru, jo melones satur A, C, B un P grupas vitamīnus, tādus organismam nepieciešamos mikroelementus kā cinks (Zn) un kalcijs (Ca). Melone satur 95% ūdens, kurā izšķīdinātās vielas labāk asimilē cilvēka organisms, ziņo glob-news.ru.

Tāpat melone nav aizvietojama slikta garastāvokļa nomākšanā cīņā ar hronisku nogurumu. Jāiekļauj to savā ēdienkartē cilvēkiem, kuri nereti cieš no sezonālajām depresijām, kā arī krasām garastāvokļa maiņām un dažādiem stresiem. Melone ir bagāta ar vielu, kura aktivizē „prieka hormona” serotonīna ražošanu.

Turklāt melones sastāvā ir ferments superoksidismutāze, kuram ir stipra antioksidējošas īpašības. Zinātnieki apgalvo, ka šis ferments palīdz cilvēkam koncentrēties, novērš stipra noguruma sajūtu un sapīkumu, atbrīvo no bezmiega.


Написать комментарий