Tūrisma firma “Simply Travel” parādā arī darbiniekiem un valstij

foto: db.lv
foto: db.lv

Uzņēmums Simply Travel ir ne tikai saņēmis naudu no daudziem iedzīvotājiem par ceļojumiem, kuri tā arī nenotika, bet piesaistījis arī daudzu iestāžu uzmanību sakarā ar dažādiem pārkāpumiem.

Turklāt šī kompānija nav reģistrējusies pat kā oficiāls tūrisma pakalpojumu sniedzējs Ekonomikas ministrijas Tūrisma aģentūru un tūrisma operatoru datu bāzē.

Kompānija Simply Travel ir pārdevusi vairākiem cilvēkiem īres tiesības uz nedēļu Spānijā esošos apartamentos, saņemot naudu vidēji 450 latu no ģimenes, bet pretim dodot tikai līgumu, bet ne čeku par veikto naudas iemaksu. Daudziem tā arī nav izdevies atgūt naudu, nedz arī doties ceļojumā. Un firmas darbinieki vairs nav sastopami, uz epastiem un telefona zvaniem neviens neatbild.

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) preses pārstāvis Toms Sadovskis Neatkarīgajai apstiprināja, ka policija saņēmusi vairākus iesniegumus no cilvēkiem, kuri cietuši no Simply Travel darbības. Patlaban notiek materiālu pārbaude. Taču, šķiet, ka Simply Travel apkrāpusi ne tikai klientus, bet arī savus darbiniekus un valsti.

Valsts darba inspekcija (VDI) ir saņēmusi vairākus iesniegumus no Simply Travel darbiniekiem, kuri norādījuši, ka nav saņēmuši darba algu, ka nav izmaksātas arī likumā noteiktās kompensācijas, atstājot darbu, Neatkarīgajai pastāstīja VDI eksperts ārējo sakaru jautājumos Aivis Vincevs. VDI bija uzdevusi Simply Travel sagatavot visu dokumentāciju, kas bija jāiesniedz pagājušajā nedēļā, lai pārbaudītu situāciju, taču firmas pārstāvji tā arī nepieciešamos dokumentus neiesniedza, tādēļ VDI pieņēmuma lēmumu, ka kompānijai ir jāizmaksā darbiniekiem pienākošais atalgojums.

Simply Travel ir parādā arī valstij. Valsts ieņēmumu dienests informē, ka uz 2013. gada 15. augustu SIA Simply Travel nodokļa maksājumu kavējumu dēļ izveidojies nodokļu parāds 4401,55 latu apmērā. Turklāt šī kompānija nav izpildījusi vēl vienu likuma prasību. «Pienākums reģistrēties tūrisma aģentūru un tūrisma operatoru (TATO) datu bāzē ir tikai Latvijā strādājošajiem tūrisma aģentiem un tūrisma operatoriem (saskaņā ar Tūrisma likuma 11. panta 5.2. daļu). Uz citiem tūrisma pakalpojumu sniedzējiem (naktsmītnēm, gidiem u.tml.) tas neattiecas, un tiem nekur nav jāreģistrējas. Īpašumtiesību iegāde nav tūrisma pakalpojums, līdz ar to var teikt, ka no šāda aspekta Simply Travel nav nepieciešams reģistrēties. Bet, kā rāda informācija Simply Travel mājaslapā, šis komersants sniedz arī ceļojumu aģentūras pakalpojumus, un tas nozīmē, ka tam ir jāreģistrējas TATO datu bāzē,» Neatkarīgajai skaidroja Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena.

Simply Travel nebūt nav pirmais uzņēmums, kurš apkrāpj Latvijas iedzīvotājus, pārdodot tiem īpašumtiesības apartamentos, bet vēlāk pazūd, daudziem nedz atdodot naudu, nedz nodrošinot pakalpojumu. Kā norāda Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) speciālisti, pastāv iespējamība, ka SIA Simply Travel darbojas līdzīgi kā SIA Vision Marketing un SIA Key promotion. Arī šīs kompānijas tikai pirms dažiem gadiem kļuva populāras ar to, ka, izmantojot īpašas pārliecināšanas spējas privātās prezentācijās, pierunāja potenciālos ceļotājus plaši atvērt savus maciņus un iegādāties ceļojumus, kuri tā arī nenotika.


Написать комментарий