Rietumu MIL: Iebrukums Sīrijā tikai pasliktinās situāciju 1

foto: top.rbc.ru
foto: top.rbc.ru

Rietumu MIL aktīvi apspriež situāciju Sīrijā un iespējamās militārās darbības pret Bašara Asada režīmu. Ārzemju iejaukšanās nepieciešamība Sīrijas konfliktā tālu ne visiem no viņiem šķiet acīmredzama.

Atzīmējot, ka militārs iebrukums var tikai pasliktināt stāvokli reģionā, Washington Post uzsver: līdz šim brīdim nav zināms, kas ir veicis ķīmisko ieroču uzbrukumu Damaskas piepilsētās un kādi būs militārās operācijas mērķi.

Izdevums ziņo, ka valstis, kuras vāc nepieciešamos pierādījumus militāro darbību uzsākšanai Sīrijā, jau savā ceļā sastop oponentus, tai skaitā arī pašu valstīs. Lielbritānijā valdība saskārās ar savu militāro nodomu nopietnu opozīciju parlamentā.

Par to, ka ASV iejaukšanās Sīrijas konfliktā nav vēlama, raksta arī Miami Herald: „ASV ir daudz iemeslu neiejaukties Sīrijas konfliktā. Sākt karu ir viegli, grūti būs to apturēt, un no kara nogurušajai Amerikas tautai tas nav vajadzīgs. Irāka ir palikusi par sāpīgu atmiņu un nevēlēšanās iejaukties jebkurā Tuvo Austrumu konfliktā avotu”.

Guardin atceras ASV darbības Irākā 2003. gadā, kad Vašingtona sāka karu arābu valstī bez ANO Drošības padomes mandāta. Izdevums norāda, ka precedents, kurš kaitēja starptautiskās organizācijas autoritātei un starptautiskajām tiesībām, var atkārtoties.


Написать комментарий

Nav nekāds MIL, bet ir Mediji