Oniščenko nepatika Baltkrievijas piena produkcija

foto: vremyan.ru
foto: vremyan.ru

Krievijas Patērētāju aizsardzības uzraudzības dienesta vadītājs Genādijs Oniščenko ir norūpējies par Baltkrievijas piena produktu kvalitāti.

Viņš atzīmēja, ka tās pasliktināšanās liecina par pārtikas produktu kvalitātes un drošības kontroles pavājināšanos republikā.

Krievijas Patērētāju aizsardzības uzraudzības dienesta laboratorijās pārbaudīja 240 Baltkrievijas produktu paraugus. No tiem 30% neatbilst Krievijas prasībām, teikts resora ziņojumā. Daudzi produkti neatbilst mikrobioloģiskajām un sanitāri higiēniskajām prasībām, tieši pēc antibiotiķu satura, ziņo rbcdaily.ru.

Jūnija sākumā Krievijas galvenajam sanitārajam ārstam radās pretenzijas pret Ukrainas konditorijas produkciju – fabrikas „Рошен” konfektēm. 29. jūnijā Krievijas Patērētāju aizsardzības uzraudzības dienests ieviesa aizliegumu piegādāt tās uz Krieviju. Par tā iemeslu kļuva konfekšu un šokolādes neatbilstība noteiktajiem parametriem. Bet pirms vairākām nedēļām tika noskaidrots, ka 90% konditorijas izstrādājumu neatbilst likuma „Par patērētāju tiesību aizsardzību” prasībām. Mazliet vēlāk viņš paziņoja par iespējamo konfekšu atgriešanos Krievijas tirgū.


Написать комментарий