Ar Daugavpils novada domes atbalstu iedzīvotāji gatavojas jaunā mācību gada sākumam

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau vēstījis, ka šogad tika palielināts Daugavpils novada maznodrošinātajām ģimenēm domāto pabalstu skaits, un iedzīvotāji aktīvi izmanto šo iespēju.

Pēc Daugavpils novada domes Sociālā dienesta vadītājas Annas Jegorovas vārdiem, šobrīd esot parakstīti rīkojumi, saskaņā ar kuriem 52 maznodrošinātām ģimenēm izmaksās pabalstus 15 latu apmērā kancelejas preču iegādei, kopumā tiks izmaksāti 1 065 lati. Tādējādi pirms jaunā mācību gada novada domes atbalstu saņems 106 skolēni.

Jāatzīmē, ka pērn minētais atbalsts tika sniegts tikai daudzbērnu ģimenēm, savukārt šogad pabalstu saņems arī maznodrošinātās ģimenes.

Tāpat 13 ģimenes ir izmantojušas jaunu iespēju – pabalstu 25 latu apmērā briļļu iegādei bērniem. Anna Jegorova atzīmēja, ka šis pabalsts varētu kļūt pieprasītāks jaunajā mācību gadā, kad bērniem tiks pārbaudīta redze un konstatētas redzes problēmas.

Zīmīgi, ka visām maznodrošinātajām ģimenēm līdz 22.augustam izmaksāja GMI pabalstu. Tāpat ir saņemti daudzu Daugavpils novada iedzīvotāju pieteikumi bērnu nodrošināšanai ar bezmaksas pusdienām, puse no pieteikumiem ir apstiprināta, pārējie tiek izskatīti.


Написать комментарий