Jaunajā mācību gadā Daugavpils 1.-6.klašu skolēniem būs bezmaksas pusdienas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2013.gada 1.septembrī stāsies spēkā Daugavpils pilsētas domes deputātu apstiprinātie noteikumi par 1.-6.klašu skolēnu nodrošināšanu ar bezmaksas pusdienām.

Noteikumi par atvieglojumiem skolēnu ēdināšanai tika pieņemti jau pagājušā gadā, un sākotnēji bija paredzēti tikai sākumskolas skolēniem. Bet tagad, saskaņā ar grozījumiem noteikumos, bezmaksas pusdienas saņems arī vispārizglītojošo skolu 1.-6.klašu skolēni.

1.-2.klašu skolēnu pusdienām valsts iedala 0,80 Ls, pārējo summu piešķir pilsētas pašvaldība. 3.-4.klašu skolēniem pašvaldība apmaksāja pusi no pusdienu maksas, pārējo apmaksāja vecāki. Tagad arī šie skolēni tiks nodrošināti ar bezmaksas pusdienām.

5.-6.klašu skolēni iepriekš nesaņēma atvieglojumus pusdienām, tagad arī viņi saņems brīvpusdienas, kuras apmaksās Daugavpils pilsētas pašvaldība.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes dati liecina, ka bezmaksas pusdienu nodrošināšanai no pašvaldības budžeta būs jāiedala 147 586 lati, savukārt 2014.gadā šīs programmas finansējumam būs nepieciešami aptuveni 566 390 lati gadā.


Написать комментарий