Tuvojas Dzejas dienas 2013

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Katru gadu septembrī mūsu valstī norisinās Dzejas dienas, kuru ietvaros dažādi pasākumi notiek arī Daugavpilī un Daugavpils novadā.

Šogad Dzejas dienu ietvaros pilsētā un novadā norisināsies vairāki interesanti pasākumi. Tie sāksies 11.septembrī, kad norisināsies Dzejas dienas mazajiem kopā ar Māri Runguli, kas ir kādā populārā bērnu žurnāla galvenais redaktors, pasākums notiks Bērnu bibliotēkā „Zīlīte” (Mihoelsa ielā 58). Vēlāk ir paredzētas teatralizētās stundas „ Raiņa skola Raiņa laikos”.

11.septembrī Dzejas dienu ietvaros pasākumu dalībnieki piedalīsies piemiņas brīdī pie Raiņa tēva atdusas vietas Daugavpils Luterāņu kapos un noliks ziedus pie J.Raiņa pieminekļa Daugavpils universitātes skvērā. Plkst.15:00 notiks Dzejas dienu atklāšana un krājuma prezentācija.

Savukārt Raiņa mājā Berķenelē 11.septembrī interesentu uzmanībai piedāvās Teātra studijas „Berķeneles kamolītis” improvizāciju par Imanta Ziedoņa „Pasaku par pogu”.

Turpat notiks arī Jekaterinas Radkevičas izstādes „Apvienojums” atklāšana un būs apskatāma Ābeču izstāde „No A līdz Z jeb no ābeces līdz...”.

12.septembrī norisināsies literatūras stundas Daugavpils pilsētas un novada skolās. Savukārt Raiņa mājā Berķenelē notiks tradicionālais skatuves runas konkurss „Zelta sietiņš”, interesentiem piedāvās iespēju noskatīties literāru iestudējumu „Spalvaskāta stāsti” un iesaistīties tējas darbnīcas aktivitātēs.

Dzejas dienu noslēguma pasākums notiks Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā.


Написать комментарий