Daugavpils pilsētas domes pārstāvji apmeklēja Harkovu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No šā gada 23. līdz 26.augustam Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Rodionovs un Attīstības departamenta Stratēģiskās plānošanas un starptautisko sakaru nodaļas vadītāja Olga Tolmačova apmeklēja sadraudzības pilsētu Harkovu (Ukraina).

Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Rodionovs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka vizīte notika pēc uzaicinājuma, tās izdevumus sedza pieņemošā puse, vizītes laikā Daugavpils pārstāvji ne tikai apmeklēja Pilsētas svētku pasākumus un pasākumus, kuri tika veltīti pilsētas atbrīvošanas no fašistiem gadadienai, bet piedalījās arī pieredzes apmaiņas pasākumos.

Pēc Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka iniciatīvas Domes pārstāvji apmeklēja uzņēmumus, kuri sniedz komunālos pakalpojumus. D.Rodionovs pastāstīja, ka dažās jomās abu pilsētu problēmas esot līdzīgas, tādēļ pusēm bija interesanti dalīties pieredzē un nākotnes plānos.

D.Rodionovs paziņoja, ka, piemēram, Harkovā nav īpaši aktuāls daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovācijas jautājums, bet, tāpat kā Daugavpilij, ir aktuāls neuzskatītā ūdens, sadzīves atkritumu šķirošanas, apkures sistēmas rekonstrukcijas un centralizācijas jautājums.

Vizītes laikā pieņemošās puses pārstāvji pastāstīja, ka Ukrainas pilsēta īsteno dažādus projektus, izmantojot Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankā paņemtos kredītus, pastāstīja par minēto projektu gaitu un ietekmi uz pilsētas attīstību.

D.Rodionovs atzīmēja, ka Harkovā tiek īstenota programma, kuras ietvaros pilsētā tiek nodrošināta tīrība, tādēļ pilsēta ir ļoti sakopta, tajā ir daudz atkritumu urnu. Pilsētas sanitārās tīrīšanas pieredze bija ļoti noderīga, atzīmēja D.Rodionovs.


Написать комментарий