Daugavas skvērā tiks atjaunotas mazās arhitektūras formas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils  pilsētas pašvaldības iestāde „Komunālās saimniecības pārvalde” ir izsludinājusi konkursu par mazo arhitektūras formu atjaunošanu Daugavpils pilsētas centrā – Daugavas skvērā.

Komunālās saimniecības pārvaldes komunālinženiere Ināra Pankeviča paziņoja portālam Gorod.lv, ka pērn jauni soliņi tika uzstādīti Akmeņu parkā un skvērā Ķīmiķu mikrorajonā, savukārt tagad ir rasta iespēja atjaunot soliņus Daugavas skvērā.

Minētie soliņi nav pārāk labā stāvoklī, to atjaunošana tika plānota jau sen, bet minētie darbi bija atlikti, jo bija pieņemts lēmums uzstādīt nevis tipveida, bet oriģinālus soliņus, jo skvērs atrodas pilsētas centrā pie vēsturiskās ēkas.

Sadarbībā ar pilsētas māksliniekiem tika apstiprināts soliņu veids (tādi paši soliņi ir uzstādīti pie pilsētas domes), konkursa ietvaros pretendentu piedāvājumi ir iesniedzami līdz 9.septembrim, ja iepirkums noslēgsies ieplānotajā termiņā, līdz 15.oktobrim Daugavas skvērā 60 vecu soliņu vietā tiks uzstādīti 45 jauni soliņi un 26 atkritumu urnas.


Написать комментарий