Gorod.lv lasītāji: Politikā jāiesaistās speciālistiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv rīkotās aptaujas rezultāti liecina, ka 58% respondentu ir pārliecināti, ka politikā jāiesaistās speciālistiem – ekonomistiem, celtniekiem utt.

11% aptaujāto uzskata, ka politikā var iesaistīties jebkurš, 7% - ka to var cilvēki, kuri nav strādnieku šķiras pārstāvji un nav bezdarbnieki. 6% aptaujāto paziņoja, ka, viņuprāt, par politiķiem jākļūst lieliem uzņēmējiem un strādnieku šķiras pārstāvjiem. Tikai daži procenti respondentu ir pārliecināti, ka politikā jāiesaistās ierēdņiem, vidējiem uzņēmējiem un bezdarbniekiem.

Jāatzīmē, ka nesen viens no bagātākajiem igauņu uzņēmējiem Oļegs Osinovskis, kurš ir AS „Daugavpils Lokomotīvju Remonta rūpnīca” valdes loceklis, intervijā laikrakstam „Äripäev” paziņoja, ka, viņaprāt, politikā jāiesaistās cilvēkiem, kuri var to atļauties, savukārt nabadzīgu politiku dēļ rodas korupcija, populisms utt. Viņaprāt, tikai turīgi cilvēki var būt godīgi, pieņemt nepieciešamos lēmumus, nebaidoties, ka viņi netiks atkārtoti ievēlēti.
Savukārt partija „Daugavpils – mana pilsēta”, kuras līdere bija AS „Daugavpils Lokomotīvju Remonta rūpnīca” vadītāja Natālija Petrova, pozicionēja sevi kā strādnieku partiju, izmantojot lozungu „Varu – strādniekiem!”. Noskaidrot Petrovas kundzes viedokli šajā jautājumā mums neizdevās, jo deputātei acīmredzot nebija laika atbildēt uz 13.augustā viņai nosūtītajiem jautājumiem.


Написать комментарий