Daugavpils novadā ir par vienu vidusskolu mazāk

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 29.augustā, Daugavpils novada domes deputāti vienbalsīgi apstiprināja Medumu vidusskolas jaunu nosaukumu – tagad tā ir pamatskola.

Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša paziņoja portālam Gorod.lv, ka nepieciešamība mainīt vidusskolas nosaukumu radās, jo šogad tajā netika iekomplektētas vidusskolas klases. Tāpat šogad netika iekomplektēta arī pirmā klase, tādējādi pagastā atkārtojas pirms trim gadiem radusies situācija.

„Tā bija sāpīga pāreja, jo nebija piespiedu reorganizācijas, vienkārši pēdējo triju gadu laikā skolēnu skaita samazināšanās dēļ skola nevarēja iekomplektēt 10.klasi”, pastāstīja I.Bulaša.

Pēc viņas vārdiem, līdz šim Daugavpils novadā bija 6 vidusskolas, kurās parasti bija neliels skolēnu skaits, izņēmums ir Špoģu vidusskola, kurā mācās vairāk nekā 300 bērni, un Sventes vidusskola, kurā pastāv arī vakara nodaļa un tajā mācās nosacīti liels skolēnu skaits.

I.Bulaša atzīmēja, ka minētajām skolām nedraud valdības plānotais samazinājums.

Runājot par pārējām skolām, Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja neslēpa, ka tās varētu saskarties ar grūtībām: „Visdrīzāk, skolām būs problēmas. Šajā mācību gadā tiks lemts nelielu vidusskolu pastāvēšanas jautājums, jo vidusskolu mērķis ir sagatavot skolēnus studijām augstskolā. Tādēļ vērtēsim un analizēsim 10.klašu zināšanu līmeni un komplektēšanas kārtību”.


Написать комментарий