Līvānos atsavinātas gandrīz miljons cigarešu un nelegālais alkohols

foto: Valsts policija
foto: Valsts policija

Veicot izmeklēšanu agrāk uzsākta kriminālprocesa ietvaros par nelikumīga alkohola apriti, VP LRP Kriminālpolicijas biroja darbinieki operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā noskaidrojuši nelegālo akcizēto preču glabātuvi Līvānu pilsētā.

Aizvadītas nedēļas nogalē, turpinot izmeklēšanas darbības, tika veikta minētās glabātuves kratīšana, kas bija ierīkota kādā privātā sektorā Līvānos. Apskates rezultātā policijas darbinieki atsavinājuši vairāk par 959 000 nelikumīgo cigarešu, kā arī 264 litrus dažāda alkohola, t.i. 170 litrus spirta un 94 litrus cita nelikumīgā alkohola.

Saistībā ar minēto tika aizturētas trīs personas – 1975.gadā dzimis vīrietis, kurš pašreiz gaida tiesu cita kriminālprocesa ietvaros par līdzīga nozieguma izdarīšanu, un divas sievietes – 1975. un 1977.gadā dzimušas. Šajā gadījumā tiek saskatītas noziedzīga nodarījuma pazīmes, kas paredzētas Krimināllikuma 221.panta 3.daļā „Par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā”. Paredzētais sods brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sodus, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.



Написать комментарий