“Plus punkts” atgriežas iepriekšējo īpašnieku rokās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Mazumtirdzniecības kiosku tīkls "Plus Punkts" atkal pieder bijušajam īpašniekam - par tā 100% īpašnieku kļuvis uzņēmums "Ibofa Establishment", liecina Lursoft dati.

Jāatgādina, ka martā 100% uzņēmuma kapitāldaļas nonāca Rīgas un Dānijas uzņēmumiem piederošās SIA "Plus Punkts Holding Ltd" pārvaldībā un tika iecelta jauna uzņēmuma valde un padome.

Savukārt augusta beigās valdē iecelta Tatjana Takčidi, nomainot līdzšinējo valdes priekšsēdētāju Svetlanu Kiseļovu un Raiti Kvēpu.

"Ibofa Establishment" reģistrēta Lihtenšteinā, un tās īpašumā "Plus punkts" bija no 2003. gada līdz pat šā gada sākumam.

Uzņēmuma pārstāvji komentārus pagaidām nesniedz, bet sola sniegt tuvāko dienu laikā.

Db.lv jau rakstīja, ka SIA "Plus Punkts" jaunie īpašnieki pēc uzņēmuma iegādes nāca klajā ar uzņēmuma attīstības plānu tuvākajiem pieciem gadiem, kas paredz Baltijas valstīs palielināt kopējo tirdzniecības vietu skaitu līdz 600 vienībām, bet pēc tam tika plānota uzņēmuma akciju emisija un to kotēšana vienā no oficiālajiem publiskiem sarakstiem.

Uzņēmuma jaunie īpašnieki uzņēmuma attīstībai ir piesaistījuši Skandināvijas banku finansējumu. Attīstības plāns paredz līdz 2015. gadam Latvijā nomainīt vecas, neefektīvas tirdzniecības vietas un atvērt jaunas, lai to kopējais skaits sasniegtu 200. Iecerēts "Plus Punkts" komercdarbību uzsākt Igaunijas un Lietuvas tirgos, saglabājot līdzīgu konceptu – piedāvāt iedzīvotājiem ikdienas nepieciešamības preču klāstu.

Savukārt aprīlī preses vairumtirdzniecības un piegādes uzņēmums SIA" Preses serviss" apturēja jaunu preses izdevumu piegādi SIA "Plus Punkts" tirdzniecības vietām, jo tirgotājs ir ilgstoši kavējis maksājumus par piegādātajiem preses izdevumiem. Tāpat uz laiku Rīgas satiksme pārtrauca e-talonu tirdzniecību "Plus punkts" kioskos, tomēr pēc tam daļā kiosku tā tika atjaunota.

SIA "Plus Punkts" reģistrēta 1996. gadā, un pašlaik uzņēmuma pamatkapitāls veido vairāk nekā 1,57 milj. latu. Kompānijas juridiskā adrese ir Aviācijas iela 4, Rīga.

2011. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 22,8 milj. Ls, kas ir par 4,8 mazāk nekā 2010. gadā. Savukārt Plus Punkts peļņa augusi par 355,7 tūkst. Ls, sasniedzot 358,8 tūkst. Ls. Vērtējot pēc 2011. gada apgrozījuma, Latvijas lielāko uzņēmumu sarakstā TOP 500, SIA Plus Punkts ierindojies 185. vietā.

 


Написать комментарий