Agresīvi un apreibuši aļņi neļauj nokļūt mājā tās īpašniekam

foto: AP
foto: AP

Agresīvs piedzērušos aļņu bars kādā Stokholmas priekšpilsētā bloķējis kādas privātmājas durvis un tās īpašniekam neatlika nekas cits, kā izsaukt policiju, ziņo vietne "thelocal.se".

"Pieci pūstošus ābolus saēdušies aļņi stāvēja mājas durvju priekšā, neļaujot tajā iekļūt īpašniekam," teikts Stokholmas policijas departamenta ziņojumā.

Dzīvnieki bijuši agresīvi, tādēļ vīrietis nav varējis tos aizdzīt un izsaucis policiju.

"Es nebrīnos, ka viņš izsauca policiju," vietnei Thelocal.se pastāstījis policijas preses sekretārs Albins Naverbergs. Viņš uzsver, ka šādi dzīvnieki var būt ļoti bīstami. "Aļņi nebaidās un var uzbrukt," skaidrojis policijas pārstāvis.

Ingaro salā esošās mājas dārzā ar nokritušajiem, jau sarūgušajiem āboliem bija mielojušies četri pieauguši aļņi un viens jaunulis. "Aļņi tika informēti par policistu ierašanos, tādēļ viņi pieņēma saprātīgu lēmumu doties prom. Dzīvnieki devās dzīrot citur," atskaitē raksta policisti, nepaskaidrojot, kā tieši aļņi tika informēti.

Lai izvairītos no šādiem incidentiem, mājas saimniekam tika palūgts savākt dārzā sakritušos ābolus. Kā zināms, fermentētie āboli rada dzīvniekiem apreibinošu efektu un ābolu sezonas laikā piedzērušies aļņi Zviedrijā nav nekāds retums.

Naverbergs stāstījis, ka pirms dažiem kādiem kāds apreibis un agresīvs alnis alneni pa dzīvojamās mājas sētu, līdz dzīvniekam izdevies iemukt mājā.


Написать комментарий