Daugavpils pilsētas domes deputāti nav vienādi populāri vietējo iedzīvotāju vidū

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nav noslēpums, ka deputāts pārstāv to cilvēku intereses, kuri ir viņu ievēlējuši un uzticējuši pilsētā esošo problēmu risināšanu.

Tiek uzskatīts, ka potenciālajam deputātam jābūt kompetentam dažādos jautājumos, informētam par esošajām problēmām, uzstājīgam, apveltītam ar vadītāja amatam nepieciešamajām rakstura īpašībām, jāprot strādāt krīzes situācijā, jābūt komunikablam.

Katram no Daugavpils pilsētas domes 15 nesen ievēlētajiem deputātiem ir lieliska iespēja palīdzēt vēlētājiem, ne tikai pieņemot svarīgus lēmumus, darbojoties komitejās un komisijās, bet arī noteiktajā pieņemšanas laikā tiekoties ar elektorātu.

Portāls Gorod.lv pajautāja dažiem deputātiem, cik bieži un ar kādiem jautājumiem pie viņiem griežas pilsētnieki. Deputāte Rita Strode pieņem iedzīvotājus katra mēneša pirmajā pirmdienā no plkst.14:00 līdz 16:00, jāsaka, ka vietējie iedzīvotāji ļoti aktīvi izmanto šo iespēju. Daudzi no viņiem griežas pie politiķes ne tikai pieņemšanas laikā, bet arī vienkārši satiekot viņu uz ielas. Iedzīvotāji galvenokārt jautā par materiālās palīdzības saņemšanas iespējām.

Tiesa, pēc R.Strodes domām, ar iedzīvotāju pieņemšanas praksi visvairāk jānodarbojas pašvaldības priekšsēdētājam un viņa vietniekiem, jo tieši viņiem jābūt lietas kursā par visaktuālākajām problēmām un tās nekavējoties jārisina.

Savukārt pilsētas domes jaunākais deputāts Aleksandrs Samarins paziņoja portālam, ka divu mēnešu laikā pie viņa iedzīvotāji nav griezušies. Viņa pieņemšanas laiks ir divreiz mēnesī: otrajā un ceturtajā piektdienā.

Deputāts uzskata, ka iedzīvotājiem ir jāgriežas pie vadības, jo deputāti var palīdzēt konkrētu jautājumu risināšanā. Katrs lūgums tiek ņemts vērā, tiek sekots līdzi jautājuma atrisināšanai.

Pēc A.Samarina domām, iedzīvotāji visai neaktīvi griežas pie deputātiem, jo nav informēti par šādu iespēju, tādēļ vietējiem plašsaziņas līdzekļiem pēc iespējas biežāk ir jāatgādina šī informācija.

Deputāts un Daugavpils reģionālās slimnīcas Funkcionālās diagnostikas nodaļas vadītājs Vladimirs Borisjonoks pieņems iedzīvotājus divreiz mēnesī: pirmajā un trešajā pirmdienā. Neskatoties uz to, ka pagaidām pie viņa nav griezušies, viņš uzskata, ka tas esot nepieciešams, jo tikai ar vēlētāju atbalstu un, pastāvot komunicēšanai, deputāta darbam ir jēga.


Написать комментарий