Cerot apreibināties, pensionāru mazdārziņā aprauj kaņepju lapas

foto: Radio1.lv
foto: Radio1.lv

Jēkabpils novadā kādā pensionāru mazdārziņā nezināmi ļaundari, iespējams, cerībā apreibināties, aprāvuši tur augošo kaņepju lapas, vēsta Jēkabpils ziņu portāls "Radio1.lv".

"Pensionāru mazdārziņā Jēkabpils novada laukos iesējušās sējas kaņepes (Cannabis sativa L.), kuras netika izrautas, lai rudenī ievākušās sēkliņas izbarotu vistām. Kādu nakti no divām kaņepēm tika norautas visas apakšējās lapas. Domāju, ka tas ir joku stāsts, jo no masu medijos izskanējušās informācijas Latvijas sējas kaņepe nav tas pats kas Indijas kaņepe, kuru audzē siltumnīcas apstākļos un pēcāk izmanto kā apreibinošu vielu...," stāsta aculieciniece.

Kaņepes ir divmāju lakstaugi ar staraini šķeltām vai dalītām lapām. Augam raksturīgas pielapes, sīki un iezaļgani viendzimuma ziedi, kas sakopoti vīrišķajās ziedkopās (skarās) un sievišķajās ziedkopās (galviņās vai vārpskarās). Dabiskajos apstākļos kaņepes aug ziemeļu puslodes mērenā klimata joslā, tomēr tās tiek plaši kultivētas arī citās klimatiskajās joslās. Plašāk zināmas ir 4-6 kaņepju sugas.

"Šis varbūt arī tomēr nav joks, jo, kā liecina interneta vietnē "Wikipedia" atrodamā informācija, apreibinošo vielu marihuānu izgatavo ne tikai no Indijā audzētajām, bet arī no sējas kaņepēm. Tā, ka iespējams, kāds jau patlaban bauda "kaifu" no aprautajām lapām," rezumē "Radio1.lv".


Написать комментарий