B. Obama: Sīrijā uz kārts ir liktas ASV pamatintereses

foto: kadrs no video
foto: kadrs no video

ASV prezidents Baraks Obama domā, ka Sīrijā uz kārts ir liktas valsts pamatintereses.

Pēc viņa vārdiem valstīm, kuras pārkāpj starptautiskās normas, aizliedz ķīmisko ieroču izmantošanu, jāuzņemas atbildība. Par to ziņo Reitera aģentūra ar atsauci uz Baltā nama pārstāvjiem.

ASV plāno turpināt konsultēties par Sīrijas problēmu ar savu „tuvāko sabiedroto un draugu” – Lielbritāniju, neskatoties uz to, ka tās parlaments atteicās piedalīties militārajā operācijā.

Tai pašā laikā, kā ziņo Bi–bi–si ar atsauci uz Pentagona vadītāju Čaku Heigeli ASV nepamet cerības izveidot koalīciju militārai operācijai Sīrijā. Pēc aizsardzības resora vadītāja vārdiem jebkādas ASV darbības pret Damasku ir iespējamas tikai starptautiskās sadarbības ietvaros.

Iepriekš Apvienotās Karalistes parlaments ar 285 balsīm pret 272 noraidīja valsts premjerministra Dēvida Kemerona priekšlikumu par militārās operācijas uzsākšanu.

Piecas pastāvīgās ANO Drošības padomes valstis pēc Krievijas priekšlikuma 29. augustā noturēja ārkārtas sēdi Sīrijas jautājumā, kura ilga vairāk par stundu un beidzās bez rezultātiem, ziņo top.rbc.ru.


Написать комментарий