Deputāta B.Ivanova pilnvaras var atņemt tikai Daugavpils pilsētas dome

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar 2009.gada 1.jūlijā stājušos spēkā Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likuma 4.punktu pašvaldība var anulēt deputāta pilnvaras.

Tas ir iespējams gadījumā, ja deputāts bez attaisnojoša iemesla vairāk nekā trīs reizes pēc kārtas neieradās uz Domes sēdēm.
 

Augstākminēto informāciju portālam Gorod.lv paziņoja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Kamradzis. Gadījumā, ja no deputāta ir saņemts iesniegums un Dome to ir pieņēmusi, deputāta mandāts nav anulējams.

CVK pārstāvis atgādināja, ka deputāta pienākumos ietilpst dalība Domes sēdēs un darba grupās, komitejās, kurās viņš darbojas. Viņam jāievēro pašvaldības noteikumi, sēžu reglaments, jāpilda pilsētas domes priekšsēdētāja rīkojumi.

Ja deputāts kādu iemeslu dēļ nevar piedalīties sēdē, viņam pirms sēdes sākuma par to jāapziņo pilsētas domes priekšsēdētājam.

Atgādināsim, ka jūnija beigās Ģenerālprokuratūrā bija iesniegts iesniegums par krimināllietas ierosināšanu, jo Daugavpilī bija fiksēts likuma „Par vēlēšanām” noteikumu pārkāpums. Iesniegumā bija pieprasīts pārbaudīt informāciju par Daugavpils pilsētas domes deputāta Borisa Ivanova (Latgales partija) dalību Valsts drošības komitejā (VDK). Saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvo bāzi pašvaldību vēlēšanās nevar kandidēt tās personas, kuras strādāja izlūkdienestos.

Pēc Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Jāņa Lāčplēša vārdiem, Domes deputāts un viņa partijas biedrs Boriss Ivanovs nepiedalās sēdēs, jo šobrīd atrodas atvaļinājumā: mēneša laikā ciemojas pie meitas, kura dzīvo ASV. J.Lāčplēsis solīja atbildēt uz visiem jautājumiem pēc Ivanova kunga atgriešanās.

Prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe pastāstīja, ka šā gada 26.augustā lieta par Daugavpils domes deputāta Borisa Ivanova iespējamo sadarbību ar VDK tika apturēta, jo Boriss Ivanovs atrodas bezalgas atvaļinājumā un ar viņu nav iespējams sazināties. Turklāt lietā iestājās pārbaudes paredzētais beigu termiņš.

Deputāts B.Ivanovs darbojas vienā no piecām Domes komitejām – Izglītības un kultūras jautājumu komitejā.


Написать комментарий