Daugavpils novadā bezmaksas ēdināšana joprojām tiks nodrošināta divu pirmo klašu skolēniem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jaunajā mācību gadā Daugavpils novada skolēni un viņu vecāki atšķirībā no Daugavpils pilsētas saņemt atbalstu bezmaksas pusdienu finansēšanai nevarēs.

Kā portālam Gorod.lv paskaidroja Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša šogad ēdināt bezmaksas vecāku klašu skolēnus diemžēl neizdosies. Lieta tāda, ka situācija ar Daugavpils novada skolām ir savādākā nekā Daugavpils skolās: „Atšķirībā no pilsētas Daugavpils novada pašvaldība pati organizē ēdināšanu, kas sevī iekļauj virtuves darbinieku darba algu, kā arī uz pašvaldības līdzekļu rēķina tiek maksāti visi komunālie izdevumi”.

Vēl vairāk, Irēna Bulaša atzīmēja, ka vecāki, kuru bērni mācās Daugavpils novada skolās, apmaksā tikai produktu vērtību, no kuriem pēc tam tiek gatavoti ēdieni, cena svārstās 50 – 60 santīmu robežās.

„Nevar teikt, ka pašvaldība nenodarbojas ar bezmaksas pusdienu nodrošināšanas jautājumu. Šo jautājumu apsprieda arī pagājušajā gadā. Dabiski tādēļ, ka Daugavpils pilsētas dome ir pieņēmusi lēmumu par skolēnu pusdienu finansēšanu no 1. līdz 6. klasei, arī pie mums šis jautājums atrodas dienas kārtībā”, - atzīmēja Izglītības pārvaldes vadītāja.

Atgādināsim, ka diskusijas par bezmaksas pusdienu finansēšanu Daugavpils novadā sākās jau 2013.gada sākumā novada domes budžeta plānošanas laikā. Tad tika lēsts, ka, ja katra bērna pusdienām tiks izdalīti 50 santīmi, tad Daugavpils novada domes izdevumi sastādītu 143 441 latu, kas nozīmētu, ka praktiski viss izglītības budžets tiktu novirzīts uz skolēnu pusdienām. Turklāt tika noskaidrotas arī citas problēmas, kuras bija jārisina nekavējoties. Šīs problēmas ir logopēdu personāla ieviešanas nepieciešamība un interešu izglītības atbalsts.


Написать комментарий