Tikai 48% Daugavpils novada skolēnu turpinās mācības augstskolās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša, salīdzinājumā ar pagājušo gadu šogad Daugavpils novada skolu absolventi retāk izvēlējās variantu turpināt mācības augstskolās.

Izņēmumu sastāda Vaboles un Špoģu vidusskolas absolventi, kuri praktiski visi kļuva par dažādu valsts augstskolu studentiem. No 34 Vaboles vidusskolas absolventiem universitātēs iestājās 22 jaunieši, bet no 17 Špoģu vidusskolas absolventiem 16 šajā mācību gadā kļuva par dažādu augstskolu 1. kursa studentiem.

„Mēs esam pateicīgi pedagogiem un šo skolu absolventiem un ļoti lepojamies ar viņiem”, - atzīmēja Irēna Bulaša.

Turklāt šogad izcēlās arī Zemgales vidusskolas absolventi. Šīs skolas absolventu skaits, kuri kļuva par studentiem, sastāda 50% no kopējā skolu pabeigušo jauniešu skaita.

Runājot par vidējo visu Daugavpils novada rādītāju, šogad tas samazinājās līdz 48%, kaut gan parasti augstskolās iestājās vairāk nekā 50% novada skolu absolventu. Pēc I. Bulašas domām šī parādība ir saistīta ar 10. klašu komplektēšanas kārtību. Bieži veidojas situācija, kad vidusskolas klases komplektēšanai nākas nepievērst uzmanību skolēnu zemajam zināšanu līmenim.


Написать комментарий