Cik „maksā” vieta Daugavpils domes struktūrās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā laikā Daugavpilī notiek aktīva pašvaldības struktūru vadības nomaiņa.

Portāls Gorod.lv nolēma paskatīties, vai pastāv sakars starp to vai citu partiju aktīvākajiem ziedotājiem un cilvēkiem, kuri pēdējā laikā saņem augstus amatus pašvaldības struktūrās vai darbuzņēmuma līgumus no pilsētas domes.

Tā, pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja datiem „Latgales partijai”, kuras līderis bija Jānis Lāčplēsis, kurš pašlaik ir pilsētas mērs, pirms vēlēšanām 700 latus ziedoja Santa Pupiņa. Patlaban viņa ir Celtniecības departamenta vadītāja pienākumu izpildītāja, bet iepriekšējais vadītājs aizgāja no darba pēc paša vēlēšanās.

Vladimirs Pjankovskis pirms vēlēšanām „Latgales partijai” ziedoja 1845 latus. Un lūk, V.Pjankovskis iecelts par domes Iekšējā audita dienesta pienākumu izpildītāju un sāka aktīvi pārbaudīt domes struktūrvienības.

Vitālijs Korabļovs „Latgales partijai” ziedoja 1450 latus, bet Sergejs Korabļovs – 1000 latu. Šie cilvēki ir uzņēmuma Viors īpašnieki, kurš šajās dienās uzvarēja bērnu dārza renovācijas konkursā par summu 306 tūkst. latu. Zīmīgi, ka šis uzņēmums Celtniecības komersantu reģistram paziņoja, ka tā celtniecības apjomi 2012. gadā sastādīja 3 642 250 latus, tomēr pēc Lursoft datiem uzņēmuma apgrozījums pērnajā gadā sastādīja 22 402 latus, bet zaudējumi – 3610 latus.

Atzīmēsim, ka pats Jānis Lāčplēsis savai partijai ziedoja 2040 latus. Pietiekami lielas summas ziedoja arī Reinis Joksts (350 latus), Aivars Broks (350 latus), Sergejs Fridmans (400 latu), Mihails Fomins (700 latu) un Jevgēņijs Oļenovs (750 latu). Aktīvo partijas ziedotāju vidū ir arī Ivars Paurs (2500 latu), Aleksandrs Studennikovs (345 lati), Mihails Bičkovskis (300 latu) un Sergejs Maksimovs (550 latu). Vai kāds no šiem cilvēkiem iegūs amatus Daugavpils domes struktūrās (vai citā pašvaldībā, jo partija startēja ne tikai Daugavpilī), ar laiku redzēsim.

Kas attiecas uz citām partijām, kuru pārstāvji kļuva par domes deputātiem, var atzīmēt Ingu Vaivodi, kura ziedoja „Attīstības partijai” (no šīs partijas domē iekļuva Jānis Dukšinskis, kurš patlaban ir vicemērs, un Rita Strode) 350 latus un bija iecelta Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītājas amatā uzreiz pēc vēlēšanām – jūnija sākumā.

Benita Siliņa, kura patlaban pilda Sociālo lietu pārvaldes vadītājas pienākumus, pirms vēlēšanām ziedoja partiju apvienībai „Saskaņas centrs” 350 latus. Aleksejs Burunovs, kurš pagaidām ir saglabājis Rotko mākslas centra vadītāja vietu, šogad SC ziedoja 2000 latu. Vitālijs Azarevičs, kurš pēc vēlēšanām ieguva 3. vidusskolas direktora posteni, pirms vēlēšanām SC ziedoja 300 latus. 15. vidusskolas direktors Anatolijs Gžibovskis un domes deputāts ziedoja SC tikai 100 latus.


Написать комментарий