NATO neiejauksies Sīrijas konfliktā

foto: telegrafist.org
foto: telegrafist.org

NATO neplāno piedalīties militārās iejaukšanās operācijā Sīrijas konfliktā. Par to NATO ģenerālsekretārs Andress Fogs Rasmusens paziņoja Dānijas izdevumam Politiken.

„Es nesaskatu NATO lomu starptautiskajā reakcijā pret Sīrijas režīmu”, - teica A.F. Rasmusens. Viņš atzīmēja, ka lēmumu par piedalīšanos triecienā pa Sīriju, militārā bloka dalībvalstis pieņems individuālā kārtībā.

Līdz ar to A.F. Rasmusens nosauca ķīmisko ieroču pielietošanu Sīrijā par „šausmīgu aktu” un atzina, ka šādas darbības prasa starptautisku atbildi, - ziņo top.rbc.ru.  

Iepriekš kļuva zināms, ka 12 NATO dalībvalstis atteicās iejaukties Sīrijas konfliktā bez ANO Drošības padomes sankcijas.

Tomēr Vašingtona gatavojas veikt operāciju Sīrijā vienatnē. Baltajā namā apgalvo, ka ASV var darboties arī patstāvīgi, jo akūtas vajadzības veidot koalīciju nav: operācijas Sīrijā mērogs nav tik liels kā Libānā 2011. gadā.

„ASV ir vajadzīgs tikai galveno sabiedroto diplomātisks atbalsts, bet ar to problēmu nav”, - situāciju komentēja Baltā nama pārstāvis.

Atgādināsim, ka lēmumu veikt militāru triecienu pa Sīriju ASV izteica pēc informācijas parādīšanās par iespējamo Bašara Asada spēku ķīmisko ieroču izmantošanu.

Tomēr oficiālā Damaska ķīmisko ieroču lietošanā vaino nemierniekus. Sīriju apmeklēja ANO inspektori, kuru mērķis bija ārkārtas situācijas izmeklēšana.


Написать комментарий