V.Dombrovskis: Sprūdža aiziešana saistīta arī ar neveiksmīgo cīņu pret Lembergu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Demisijas rakstu iesniegušā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža vēlme aiziet no politikas ir saistīta arī ar neveiksmīgo cīņu pret Ventspils mēru Aivaru Lembergu, atzīst viens no Reformu partijas (RP) līderiem izglītības ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

"Nenoliedzami, es domāju, ka tā ir bijusi daļa no problēmas," intervijā Latvijas radio pirmdien atzina V.Dombrovskis.

Vienlaikus viņš norādīja, ka ļoti svarīga ir arī komunikācija ar sociālajiem partneriem. "Mēs esam sapratuši, arī no mana priekšgājēja [Roberta Ķīļa] pieredzes, ka normālas komunikācijas nodibināšana ar sociālajiem partneriem, ir ārkārtīgi svarīga. Ja šādu kontaktu nav, darbs varētu būt diezgan sarežģīts," atzina V.Dombrovskis.

Viņaprāt, E.Sprūdža aiziešana no politikas Reformu partijai nav zaudējums. "Es domāju, ka ja Edmunds Sprūdžs ir pieņēmis savu lēmumu, ka tā nav viņa vieta, tas varētu būt tikai ieguvums," piebilda RP pārstāvis. Viņš norādīja, ka RP izveidojās ātri un daudziem, kuri partijā iesaistījās, lai kaut ko mainītu valstī, nebija priekšstata, ko īsti nozīmē praktisks darbs politikā un kāds ir atalgojuma līmenis. Tādēļ arī E.Sprūdža lēmums aiziet, ir saprotams.

Par jauniem kandidātiem E.Sprūdža vietā RP pārstāvis gan pagaidām runā izvairīgi, vien norādot, ka par to notiek diskusijas. Taču vēlme ir atrast kandidātu, ko atbalstītu gan koalīcijas un sociālie partneri, gan Reformu partijas biedri. Viens no kandidātiem ir jau iepriekš publiski izskanējušais Liepājas domes deputāts Jānis Vilnītis. "Es domāju, ka, jā, viņš ir pietiekoši nopietns kandidāts," atzina V.Dombrovskis.


Написать комментарий