Bērziņš: ASV mūs redz kā attiecību veicinātājus ar Austrumvalstīm

foto: prezidentas.lt
foto: prezidentas.lt

ASV Baltijas valstis redz kā attiecību veidotājus un attīstītājus ar Austrumvalstīm, norāda Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš tikko atgriezies no vizītes ASV, kur kopā ar citiem Baltijas valstu prezidentiem tikās arī ar ASV prezidentu Baraku Obamu.

"Viens no tiem punktiem, kāpēc mūs visus trīs [Baltijas valstu prezidentus] uzaicināja, lai uzsvērtu to, ka arī ikviena robežvalsts ir tikpat droša kā jebkura cita NATO dalībvalsts. Tas ir izejas punkts. Un nākamais - mēs pārrunājām ļoti cilvēcīgi, tā bija šaura saruna šaurā lokā, mēs pārrunājām šīs attiecības starp valstīm. Un tika uzsvērts, ka mums ir tomēr tā svarīgā iespēja un loma attīstīt attiecības ar tām valstīm, ar ko mēs bijām agrāk kopā. Un ne tikai. Kas ir būtībā Austrumu puses valstis," raidījumā "Rīta Panorāma" pirmdien norādīja A.Bērziņš, piebilstot, ka tas gan nenozīmējot, ka mūs uztver kā starpniekus šajās attiecībās.

"Ne starpniekam, bet vienkārši veicināt attiecības, lai mums būtu tomēr vienāda sapratne par lietām," klāstīja prezidents.

Par plašu rezonansi Latvijā izsaukušo "Imantas hakera" Denisa Čalovska lietu tikšanās laikā neesot runāts. Taču uzsvērta nepieciešamība ciešāk sadarboties kiberdrošības jomā, lai labāk izprastu paņēmienus cīņai pret šāda veida pārkāpumiem un apmainītos ar informāciju.

Par Sīrijas jautājumu ar Baraku Obamu atsevišķi neesot runāts, jo tikšanās sākusies ar to, ka ASV prezidents paziņojis savu nostāju. "Tas sākums izvērtās faktiski par Sīrijas jautājumu, nevis četru prezidentu tikšanās," piebilda A.Bērziņš.


Написать комментарий