Latvijas basketbola fanu skaits Slovēnijā nebūs liels

foto: topnews.in
foto: topnews.in

Lai gan basketbols, pateicoties Latvijas U20 un U18 izlašu fantastiskajiem sniegumiem šovasar, noteikti ir ierindojies kā viens no populārākajiem sporta veidiem valstī, maz ticams, ka Eiropas basketbola čempionātā, kas sāksies 4. septembrī un risināsies Slovēnijā, klātienē būs vairāk nekā 500 Latvijas līdzjutēju, prognozes izsaka sporta braucienu organizētāja SIA Travel Art LV valdes priekšsēdētāja Inese Krūmiņa.

Katrā ziņā uz apmēram 3000 latviešu fanu, cik 2009. gadā bija Eiropas čempionātā Polijas pilsētā Gdaņskā, noteikti var necerēt.

Viens no iemesliem, kādēļ Latvijas basketbola fanu interese varētu būt salīdzinoši maza, – Slovēnija ir salīdzinoši tālu un nav viegli sasniedzama. Pirmās spēles risināsies Jeseņicē – pilsētiņā, kurā nav nedz savas lidostas, nedz pat viesnīcu. «Mūsdienās cilvēki vēlas ekonomēt laiku un lidot uz sporta notikumiem, taču šajā reizē lidošanas iespēju nemaz nav tik daudz,» uzsver I. Krūmiņa. Proti, var lidot uz Slovēnijas galvaspilsētu Ļubļanu, arī uz Zagrebu vai Rijeku (Horvātijā), Vīni vai Klāgenfurti (Austrijā), vai arī Venēciju (Itālijā) un tālāk doties ar vilcienu. Taču jārēķinās, ka lidojums mazāk nekā 200 latu abos virzienos nemaksā, un tad klāt vēl jāpierēķina izdevumi par vilcienu vai auto īri. Līdz ar to ērtību mīļotājiem ceļa izdevumi būs vismaz 300 latu.

Daudz lētāk, bet ne ērtāk, ir doties ceļā uz Slovēniju ar savu auto. «No Rīgas līdz Jeseņicei ir apmēram 1700 kilometru. Brauciens aizņemtu 18 stundu, skatoties, protams, ar kādu ātrumu brauc. Degvielas izmaksas šādam braucienam būtu, rēķinot patēriņu 10 litru uz 100 kilometriem un neskaitot maksas ceļus, apmēram 360 latu turp–atpakaļ. Tātad četriem cilvēkiem katram par degvielu būtu jāmaksā 90 latu,» aprēķinus veicis sporta līdzjutēju portāls sportadraugiem.lv.

«Jāņem vērā, ka Slovēnijā nav lēta dzīvošana. Viesnīcu nav daudz, tās ir gana dārgas. Alternatīva – slēpošanas kūrortu naktsmītnes, kas no cilvēka vidēji par nakti maksā 20 latu,» padomus dod I. Krūmiņa.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий