ANO pētīs pierādījumus par ķīmisko ieroču izmantošanu Sīrijā

foto: rus.ruvr.ru
foto: rus.ruvr.ru

ANO eksperti pirmdien sāks izpētīt pierādījumus, kuri iegūti Sīrijas galvaspilsētas Damaskas tuvumā, lai apstiprinātu, ka šeit 21. augustā noticis uzbrukums ar ķīmiskajiem ieročiem.

Eksperti ir solījuši sniegt savus secinājumus pēc iespējas ātrāk. Bet tikmēr nedēļas nogalē uz Sīrijas konfliktam veltītu tikšanos bija pulcējušies arābu līgas dalībvalstu pārstāvji.

Atšķirībā no vairākām Rietumvalstīm, kas aicinājušas vērsties pret Sīrijas valdošo režīmu ar militāru spēku, Arābu valstu līderi par šādu rezolūciju nesprieda. Ministri gan aicinājuši ANO Drošības padomi un starptautisko sabiedrību uzņemties atbildību par Sīrijā notiekošo, asi vēršoties pret Sīrijas režīma pastrādātajiem noziegumiem.

Lai arī Sīrijas opozīcija ir lūgusi arābu līgas palīdzību, pašas Arābu līgas iekšienē nav vienota viedokļa par to, kā vajadzētu rīkoties attiecībās ar Damasku. Pret militāru intervenci iestājas Ēģipte un Irāka, kā arī Arābu līgas ģenerālsekretārs Nabils al Arabi. Savukārt uz asu rīcību ir aicinājušas Saūda Arābija un Katara.


Написать комментарий