Tikai 30% Daugavpils novada skolotāju pretendē uz 8% piemaksu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sākot ar šī gada septembri 3.kvalitātes pakāpi ieguvušie skolotāji saņems 8% lielu piemaksu (28 latus).

 Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša paziņoja portālam Gorod.lv, ka mūsu novadā uz minēto piemaksu pretendē tikai 115 skolotāji.

„Kopumā Daugavpils novada skolās strādā 363 pedagogi, tādēļ procentuāli šo piemaksu saņems aptuveni 30%”, teica Irēna Bulaša.

Viņa atzīmēja, ka Daugavpils novadā skolotāju kvalifikācijas paaugstināšana vai pārkvalifikācija nesagādā problēmas: „Jāatzīmē, ka mūsu skolotāji ļoti atbildīgi uztver kvalifikācijas jautājumu, iespējams, to veicina arī mūsu nodaļas darbs. Turklāt mums ir ļoti laba bāze – Daugavpils universitāte”.

Runājot par jauniem pedagogiem, jāatzīmē, ka šogad Daugavpils novadā darba gaitas uzsāk tikai viens jauns speciālists, kurš 2.septembrī sāks strādāt Silenes pamatskolas pirmsskolas izglītības grupā.

Pēc Izglītības pārvaldes vadītājas vārdiem, jauno speciālistu nepieciešamība Daugavpils novadā nav aktuāla: „Visbiežāk slodze tiek sadalīta starp strādājošiem skolotājiem. Aptuveni 10% pedagogu strādā divās vai trijās skolās, galvenokārt tie ir sporta, mājturības, mūzikas skolotāji”.

Jāatzīmē, ka šogad novada skolās mācīsies 1 700 skolēni, tostarp 140 pirmklasnieki.

 


Написать комментарий