Jaunā mācību gada sākumā LCB piedāvā Krievu vidusskolas-liceja pedagoģes personālizstādi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 4.septembrī, plkst.16.00 Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) periodikas lasītavā notiks Daugavpils Krievu vidusskolas–liceja vizuālās mākslas pedagoģes Ingas Vasiļjevas otrās personālizstādes „Pārsteidzošais filcs” atklāšana.

Inga Vasiļjeva pastāstīja portālam Gorod.lv, ka izstādē ir apskatāmi pēdējo divu gadu laikā tapušie darbi. Izstādes centrālais eksponāts ir dekoratīvais panno „Ēnu maģija”, kas ir attēlots arī uz personālizstādes afišas. Darbs ir veidots melnbaltos un pelēkos toņos, tas bija mākslinieces maģistra darbs. Pēc I.Vasiļjevas vārdiem, šajā darbā tika izmantotas ļoti dažādas filca apstrādes tehnikas – gan laminēšana, gan sausā un slapjā filcēšanas tehnika.

Izstādes apmeklētāji varēs apskatīt ne tikai gleznas, bet arī neparastas instalācijas, kuras varētu atdzīvināt jebkuru interjeru, piešķirot tam eleganci un šiku.

Rotaslietu cienītājas novērtēs no filca darinātās satriecošas bižutērijas skaistumu, apskatot krelles, rokassprādzes, auskarus. Jāpiebilst, ka minētos oriģinālos aksesuārus var arī pasūtīt.

Inga Vasiļjeva atzīmēja, ka, lai padarītu pasauli spilgtāku, košāku, interesantāku, vajag pavisam nedaudz – rokas, filcu, karsto ūdeni, un, protams, vēlmi īstenot savas fantāzijas.

Jāatzīmē, ka Krievu vidusskolas-liceja pedagoģe arī lieliski glezno akvareļus, veido kolāžas no papīra un darbojas tekstilmozaīkas tehnikā.


Написать комментарий