Šajā mācību gadā Daugavpils pilsētas bērnudārzus apmeklēs aptuveni 4,5 tūkstoši bērnu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šajā mācību gadā Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādes apmeklēs aptuveni tikpat daudz bērnu, kā pērn, t.i., 4,5 tūkstoši, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Pirmsskolas izglītības darba speciāliste Ingrīda Zeļenkova.

Viņa pastāstīja, ka lielas pārmaiņas mācību iestāžu darbā šogad netiek plānotas, pirmsskolas izglītības iestādes apmeklē pietiekami liels audzēkņu skaits, tiek īstenota sen izstrādāta darba sistēma.

Pirmsskolas izglītības iestāžu gatavība jaunajam mācību gadam tiks pārbaudīta 9.septembrī, bet pirmsskolas izglītības darba speciāliste atzīmēja, ka iestādes esot gatavas darbam, lielāka uzmanība tiks pievērsta pirmsskolas izglītības iestādēm, kurās ES projekta ietvaros notika renovācijas darbi.

I.Zeļenkova paziņoja, ka Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādēs vēl ir brīvās vietas. Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes reģistrā ir 50 bērni, kuri vēl nav sasnieguši nepieciešamo vecumu vai bērni, kuru vecāki vēlas, lai bērns apmeklētu konkrētu izglītības iestādi.

Pirmsskolas vecuma bērnu vecāki joprojām var pieteikt bērnu pirmsskolas izglītības iestādē uz laiku. Atgādināsim, ka pavasarī pašvaldība pieņēma grozījumus, kuri paredz, ka 3 mēnešu ilgas bērna prombūtnes laikā (attaisnojošo iemeslu dēļ) pirmsskolas izglītības iestāde uz vismaz 3 mēnešiem (izņemot vasaras laiku) var pieņemt citu datu bāzē reģistrēto bērnu. I.Zeļenkova atzīmēja, ka minētā iespēja pagaidām neesot pieprasīta.

Runājot par pirmsskolas izglītības iestāžu finansējumu, I.Zeļenkova uzsvēra, ka pašvaldība iedala nepieciešamos līdzekļus, problēmu, kuru risināšana būtu steidzami nepieciešama, nav, tomēr, kā parasti, būtu nepieciešams papildfinansējums pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūras attīstībai.


Написать комментарий