Čikāgas maratona dalībniekiem būs jārēķinās ar dažādiem aizliegumiem

foto: ojde.biz
foto: ojde.biz

Čikāgas maratona organizatori ir pavēstījuši, ka visiem 45 tūkstošiem šo slaveno skriešanas sacensību dalībniekiem būs jārēķinās ar dažādiem aizliegumiem un ierobežojumiem, kas saistīti ar drošības apsvērumiem, ziņo vietējie mediji.

Pēc aprīlī notikušajiem traģiskajiem notikumiem Bostonas maratonā Čikāgas sacensību rīkotāji paziņojuši par ierobežojumiem, kas attiecas, piemēram, uz skrējēju personiskajām mantām - tām ir jābūt ievietotām caurredzamos maisiņos, ko viņiem izdalīs kopā ar numuriem. Savukārt līdzjutējus trases malā izlases kārtībā pārbaudīs drošības dienesti, arī ar dienesta suņiem. Mantas, kas būs atstātas bez uzraudzības, tiks bez žēlasības iznīcinātas, raksta "Chicago Tribune".

Starta un finiša koridoriem skatītājiem nebūs pieejas, bet šādi drošības pasākumi Čikāgas maratonā tika izmantoti jau pērn, norāda laikraksts.

Čikāgas maratons ir viens no slavenākajiem pasaulē, un tiek rīkots kopš 1977. gada. Pērn tajā piedalījās vairāk kā 37 tūkstoši skrējēju, bet šāgada maratonam pieteikušies jau 45 tūkstoši sportistu un skriešanas entuziastu.


Написать комментарий