D.Rodionovs: Jaunā ceļa pārvada būvniecības projekta veiksmīgākai īstenošanai nepieciešams samazināt tā apjomu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Rodionovs paziņoja portālam Gorod.lv, ka pašvaldība turpina tehniskās dokumentācijas izstrādi, lai pretendētu uz ES finansējumu jaunā ceļa pārvada būvniecībai.

Atgādināsim, ka ceļa pārvads Vidzemes – Piekrastes – A.Pumpura – Višķu iela un jaunās Latgales ielas izbūve notika Daugavpils autotransporta mezglu būvniecības otrās kārtas ietvaros. Tiek plānots, ka par trešo autotransporta mezglu kļūs Kandavas – Daugavas ielu mezgls un ceļu pārvads Kandavas – Stacijas – Smilšu ielā.

Dmitrijs Rodionovs paskaidroja, ka Satiksmes ministrija ir atsūtījusi pašvaldībai vēstuli, no kuras izriet, ka pastāv iespēja aktualizēt projektu un pretendēt uz finansējumu programmas „TNT-T” ietvaros, kas paredz ar starptautiskās nozīmes autoceļiem saistīto projektu īstenošanu, minētajā gadījumā projekts būtu saistīts ar dzelzceļu. Izvērtējot teorētiski pieejamā finansējuma apjomu, pašvaldībā nolēma, ka iepriekš izstrādātais projekts ir jākoriģē, samazinot tā apjomu un padarot reālāku to veiksmīgu īstenošanu.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks pastāstīja, ka jaunā ceļa pārvada būvniecība ir sadalīta trijās kārtās, tiek plānots, ka sākumā tiks īstenota vērienīgākā būvniecības kārta, kuras ietvaros ceļa pārvads tiks izbūvēts pāri dzelzceļu pārbrauktuvei no Smilšu ielas (šķērsojot Varšavas ielu) līdz Satiksmes ielai. Minētie darbi varētu izmaksāt aptuveni 15 miljonus latu.

Patlaban speciālisti strādā pie projekta korekcijas, ir sagatavota darba skice, tiks izstrādāta detalizētā skice un tehniskais projekts. Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks cer, ka tehniskā projekta izstrāde tiks veikta nākamā gada pašvaldības budžeta ietvaros, kas ļaus pretendēt uz finansējumu.

D.Rodionovs paziņoja, ka turpmāk tiek plānots turpināt būvniecību, savienojot Satiksmes ielu ar Stacijas ielu. Pagaidām ir pāragri runāt par būvniecības uzsākšanu, pēc D.Rodionova domām, būtu labi, ja darbi tiktu uzsākti pašreizējā Domes sasaukuma darba beigās.



Написать комментарий