Daugavpils skolēni pirmo jaunā mācību gada dienu pavadīja svinīgi un jautri

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jaunā mācību gada pirmajā dienā Daugavpils pilsētas skolās skolas gaitas uzsāka 8 784 skolēni, tostarp 830 pirmklasnieki.

Saskaņā ar izveidojušos tradīciju, Zinību dienā pilsētas skolās notiek svinīgās līnijas, kuras norisinājās arī šogad.

Vieni no pirmajiem, kurus sveica skolas administrācija, bija 3.vidusskolas skolēni un viņu vecāki. Vidusskolas direktora vietniece audzināšanas darbā Natālija Petrova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šajā mācību gadā 3.vidusskolā mācīsies 721 skolēns, kas ir par 60 vairāk, nekā bija pērn. Trijās pirmajās klasēs mācīsies 89 bērni, skolā ir 40 12.klases skolēni, ir iekomplektētas divas 10.klases.

Tāpat vidusskolas pedagoģisko kolektīvu papildināja 8 jaunie pedagogi: divi latviešu valodas skolotāji, ķīmijas, angļu valodas, mūzikas, zīmēšanas, sporta un pagarinātās dienas grupas skolotājs. Jaunie speciālisti tika pieņemti darbā nevis sakarā ar iepriekšējo pedagogu atlaišanu, bet gan pateicoties likmju palielināšanai.

Svinīgās līnijas laikā notika simboliskā skolas atslēgu nodošana vidusskolas jaunajam direktoram Vitālijam Azarevičam, svinīgo uzrunu teica Saeimas deputāte Marjana Ivanova-Jevsejeva un Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes pārstāve, kura nolasīja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vēstuli. Direktors novēlēja, lai ceļojums zināšanu pasaulē būtu interesants.

Saskaņas pamatskolā, kura pērn bija saņēmusi Ata Kronvalda fonda balvu „Mazā Pūce”, arī notika svinīgā līnija – tā norisinājās skolas pagalmā un pulcēja lielu interesentu skaitu.

Pasākumā piedalījās arī garīdznieki, pamatskolas direktore novēlēja optimismu un iedvesmu gan pedagogiem, gan skolēniem, pateicās vecākiem par tieši šīs skolas izvēli. Pirmklasnieki aizkustinātu vecāku un skolotāju priekšā solīja labi mācīties, nodziedāja jautru dziesmiņu.

Pamatskolas direktore Antonija Lukjanska paziņoja portālam Gorod.lv, ka šogad skolu apmeklēs 477 skolēni, kas ir nedaudz vairāk, nekā pērn. 61 pirmklasnieks apgūs zināšanas divās valodās – latviešu un krievu.

Pēc 9.klašu skolēnu vārdiem, šo mācību gadu viņi uzsāk ar lielu vēlmi mācīties un pārliecību, ka viss izdosies.

Portāls Gorod.lv sveic visus skolēnus, studentus un viņu vecākus ar jaunā mācību gada sākumu un novēl pacietību, izturību, veiksmi un vēlmi mācīties!



Написать комментарий