Putinam paziņoja par ballistisko raķešu palaišanu no Vidusjūras 2

foto: takie.org
foto: takie.org

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam paziņoja par divu ballistisko raķešu palaišanu no Vidusjūras akvatorijas. 

Lidojuma trajektorija bija vērsta uz Vidusjūras piekrastes Austrumu daļu, - ziņo РИА Новости.

Raķešu palaišanu fiksēja Krievijas brīdināšanas sistēma par raķešu uzbrukumu Armavirā 10:16 pēc Maskavas laika. Žurnālistus par incidentu informēja KF Aizsardzības ministrijas preses centrs. Centra vadītājs Sergejs Šoigu par incidentu paziņoja Putinam.

Krievijas vēstniecības pārstāvis Sīrijā paziņoja, ka diplomāti pagaidām nevar komentēt raķešu palaišanu, jo viņiem šādu datu nav. Arī Pentagona preses dienestā Krievijas informācijas aģentūrai pateica, ka viņiem nav ziņu par raķešu palaišanu Vidusjūrā. Izraēlas Aizsardzības ministrijas pārstāvis Reitera aģentūrai pastāstīja, ka iespējamo raķešu palaišanu attiecīgie dienesti nav fiksējuši. Starp citu nenosauktais РИА Новости avots Damaskā paziņoja, ka raķetes iekrita jūrā.

Vidusjūras Austrumos atrodas ASV, Francijas un Lielbritānijas kuģi. Šo valstu valdības paziņoja par nodomu veikt ierobežotu triecienu pa Sīriju kā brīdinājumu tās prezidentam Bašaram Asadam, kuru viņi uzskata par vainīgu ķīmisko ieroču pielietošanā pret iedzīvotājiem.

Par masveida mierīgo iedzīvotāju bojā eju Damaskas piepilsētā kļuva zināms 21. augustā. Pēc Rietumvalstu izlūkdienestu datiem upuri cieta no indīgām gāzēm, kuras pielietoja valdības karaspēks, kurš mēģināja no šiem rajoniem padzīt nemierniekus.

Lielbritānijas premjerministrs Dēvids Kemerons pieprasīja parlamenta atļauju militārās operācijas uzsākšanai Sīrijā, bet nesaņēma to. ASV prezidents Baraks Obama, kuram ir pilnvaras pielietot spēku bez likumdevēju piekrišanas, tomēr nolēma lūgt Kongresa piekrišanu, kurš sanāk uz pirmo sēdi pēc vasaras brīvdienām tikai 9. septembrī.

Francijas prezidents Fransuā Olands paziņoja, ka viņa valsts ir gatava pievienoties militārajai akcijai pret Asadu ar nosacījumu, ka tā būs koalīcijas sastāvā.

Krievija uzstājās pret militāro iejaukšanos Sīrijas pilsoņu karā, atzīmējot, ka Rietumu izlūkdienestu pierādījumi par valdības karaspēka piedalīšanos ķīmisko ieroču pielietošanā ir maz pārliecinoši. Pēc Vladimira Putina domām apsūdzības pret Sīrijas armiju ir „galīgā muļķība”.


Написать комментарий

Kas paziņoja? Ja teikumā ir darbības vārds vienkāršajā pagātnē, tad tajā jābūt teikuma priekšmetam, citādi tas ir stilistiski neveikls. Šai gadījumā vispār derētu saliktā tagadne. Starp citu, šādas kļūdas šai portālā ir uz katra stūra.

"Kas paziņoja? Ja teikumā ir darbības vārds vienkāršajā pagātnē, tad tajā jābūt teikuma priekšmetam, citādi tas ir stilistiski neveikls. Šai gadījumā vispār derētu saliktā tagadne. Starp citu, šādas kļūdas šai portālā ir uz katra stūra. " .

Beidz telot gudriti skolotaj,ej pasniedz tik stundas talak

Написать комментарий